Izolacija balkona

Izolacija balkona nam poveča bivalno enoto

Izolacija balkona je smotrna takrat, ko si želimo naše stanovanje razširiti tudi na balkon. Veliko majhnih stanovanj potrebuje povečavo. To je najlažje narediti tako da balkon spremenimo v del dnevne sobe ali kuhinje. Da bo balkon resnično funkcionalen, ga moramo toplotno izolirati. V nasprotnem primeru namreč ne bi bil prijeten in topel.

Izolacija balkona mora biti pravilno izvedena, da nam ne povzroči več težav kot koristi. Nujno je, da se balkon izolira iz vseh strani, tako da ne prihaja do toplotnih mostov, ki nam prinašajo toplotne izgube in povečanje stroškov ogrevanja. Zato moramo balkon izolirati zgoraj, spodaj in spredaj.

Izolacija balkona nam omogoči, da na balonu uredimo tudi otroško sobo in tako svojemu otroku pripravimo prijeten prostor, kjer lahko spi in se uči.

Notranja izolacija sten nam prinese dodatno delo

Notranja izolacija sten je primerna takrat, ko zaradi spomeniškega varstva ne moremo opraviti navadne zunanje izolacije sten. Starejše stavbe imajo lepe umetelno narejene fasade, ki jih je potrebno ohranjati in vzdrževati. Na takšne zunanje zidove ne mremo postavljati izolacije, ker bi s tem uničili izgled celotne zgradbe in uničili zgodovinsko pomemben del.

Notranja izolacija sten nam v takšnih primerih reši situacijo in ponudi možnost postavitve toplotnega ovoja od znotraj. Paziti moramo le, da jo postavimo pravilno in da ne bo povzročila nabiranja vlage, ki je zelo škodljiva. Kadar se pojavi vlaga se razvijejo tudi škodljive plesni.

Notranja izolacija sten opravljena v prostorih s povišano koncentracijo vlage potrebuje sistem toplotne izolacije s parno zaporo. Ta prepreči kondenzacijo v toplotni izolaciji in na vseh stikih s hladno steno. Tako izolacijo vgrajujemo v kopalnico ali kuhinjo, kjer se vsakodnevno proizvede veliko vlage. V nasprotnem primeru se nam namreč vlaga kondenzira v toplotni izolaciji ali v hladnem delu stene in to pomeni možnost nastanka plesni, ki je za zdravje izjemno škodljiva.