dober odvetnik ljubljana

Ko potrebujemo odvetnika…

Človek v današnjem času že skoraj na vsakem koraku potrebuje pravni nasvet ali dva. Mali posli, zadeve, povezane z zaposlitvijo, delitev premoženja v postopku ločitve, dedno pravo, zasebne tožbe … To niso zadeve, ki bi se jih laik loteval sam, saj mimogrede napravimo več škode kot koristi. Nekdo je nekoč dejal, da je človekov najboljši prijatelj dober odvetnik. Ljubljana je pri izbiri advokata enako na nivoju kot številna tuja velemesta. Naši pravni umi so čili in podkovani na vseh mogočih pravdnih sferah in področjih.

Najpogosteje razveze

Statistika kaže, da se fizične osebe pri nas na storitve odvetnikov najpogosteje obračajo pri ločitvah. Delitev premoženja je kočljivo področje, pri katerem je potrebno vzeti v zakup cel kup majhnih dejavnikov, olajšav, klavzul, členov in podobnega. Nestrokovnjak se na teh področjih hitro izgubi, še posebej, če si nasprotna stran (to je mož ali žena) omisli strokovno pravno pomoč. Proti ognju se je pač najbolje boriti z ognjem – v našem ringu naj se po hitrem postopku pojavi dober odvetnik. Ljubljana, Maribor, Celje in Koper se ponašajo z nekaterimi najbolj opevanimi pravniškimi pisarnami pri nas, zlasti, ko gre za področje ločitvenega prava.

Bogu hvala za pravo

V idealnem svetu ne bi potrebovali odvetnikov, toda ozrimo se naokoli in hitro nam bo jasno, da je naš svet vse prej kot idealen. Pravna panoga je celo svetla pega, ki žari v temačni in zlobni pokrajini in prinaša red ter mir s svojo profesionalno pravico. Ne diskriminira, ni svojeglava, ampak strogo sledi regelcem. Temeljito rešuje probleme na vseh področjih diskurza. Zahteva odškodnino za kršitve človekovih pravic; pomaga oškodovancem dosegati pravico; ureja delitev premoženja; loteva se celo oblegacijskega prava …

Naj nam torej ne bo škoda denarja, ko se znajdemo v zagati. Najemimo profesionalce in se izognimo raznim nevšečnostim, hkrati pa poskrbimo, da bo sodni sezime za nas karseda ugoden. Pravica je doma, kjer je na delu dober odvetnik. Ljubljana, Slovenj Gradec, Trbovlje … Kjerkoli že smo, nam ga ne bi smelo biti pretežko najti.