Postrežba na vsaki lokaciji

Postrežba na vsaki lokaciji

Razni dogodki, ki jih pogosto spremlja vrhunska postrežba, se organizirajo tudi na kakšnih nekoliko bolj odročnih lokacijah. Zunaj večjih mest je težko dobiti ponudnike, ki opravljajo catering – Ljubljana ima veliko takšnih, ki storitev nudijo v mestu in okolici, a drugod je že težje najti dobre ponudbe. Največ problemov bodo imeli seveda tisti, ki postrežbo načrtujejo za kakšen piknik v naravi ali podoben dogodek, pri katerem lokacija ni najbolj ugodna za dostavo in postrežbo hrane.

Seveda pa ni nujno, da je za catering Ljubljana edina opcija pri ponudnikih iz prestolnice. Mnogi so pripravljeni specialitete dostaviti tudi drugam, če je to seveda smiselno – vseeno obstajajo neke omejitve, saj pripravljene hrane ne moremo prevažati preko dolgih razdalj. Najbolj prilagodljivi so tisti gostinci, ki ponujajo piknik catering, saj pri tem že pričakujejo raznovrstne lokacije dogodkov in so pripravljeni hrano dostaviti do tam. Seveda ni nujno, da to omogoča vsak gostinec, ki ima v ponudbi piknik catering – eno je priprava hrane, drugo pa dostava. Splača se preveriti, kakšne so možnosti pri posameznem ponudniku, prav tako je smiselno iskati ponudnike čim bližje lokaciji načrtovanega dogodka. Čeprav za catering Ljubljana ponuja največ izbire med ponudniki, se je torej bolj pametno obrniti na gostince, ki so bližje lokaciji dogodka.

Izbira dobrega ponudnika je tudi iz drugih razlogov zelo pomembna. Piknik catering je lahko precej zahtevno opravilo, pri katerem se vsak gostinec ne bo nujno dobro izkazal. Da bi uživali v nepozabnem dogodku in vrhunski hrani, je pametno izbrati zanesljivega in izkušenega ponudnika. Tako bo zagotovljena izvrstna izkušnja za vse vpletene. Res je, da gre v tem primeru pričakovati nekoliko višjo ceno, a ta je vsekakor upravičena – pri manjših piknikih cena v končni fazi tako ali tako ne bo visoka, pri večjih dogodkih pa smo na višje stroške že v izhodišču pripravljeni, vrhunska izvedba pa upravičuje tudi višjo investicijo.