Prešita odeja.

Prešita odeja z naravnim polnilom

Prešita odeja mora biti polnjena z naravim polnilom. Le naravno polnilo ima izjemo grelno moč, ki nas bo grelo tudi v tistih mrzlih nočeh, ko so temperature zunaj izredno nizke. Naravno polnilo je idealno tudi zato, ker človeško telo pod njim lahko diha in se ne poti. Nočno potenje je izredno nadležno in neprijetno. Tisti, ki imajo težave s potenjem, bodo posegli po najboljših ter naravnih prešitih odejah.

Prešita odeja, ki je polnejna s gosjim perjem , je še vedno najbolj priljubljena. Zaradi svoje sestave je lahka, topla ter človeku prijetna. Nekateri ljudje, kot so na primer vegani, pa si ne želijo prešite odeje, ki bo polnjena s perjem ali z volno. Vegani so navadno veliki ljubitelji živali in zato ne podpirajo uporabe živalskih materialov.

Prešita odeja za vegane mora biti narejena in materialov, ki ne vsebujejo sledi živali. Takšni kupci bodo raje posegali po umetnih polnilih, čeprav so ta bolj škodljiva.

Posteljnina 200×220 je lahko ročno izdelana

Posteljnina 200×220 je navadno strojno narejena. Tisti, ki si želijo imeti doma bolj posebno posteljnino, pa si bodo naročili ročno izdelano, ki ima veliko vrednost. Takšne ročno izdelane posteljnine so na primer tiste, ki imajo všito idrijsko čipko. To je prvovrstna posteljnina za katero bomo odšteli veliko denarja.

Posteljnina 200×220 je lahko narejena tudi doma. Ženske, ki rade šivajo, si lahko v trgovinah z blagom kupijo blago, ter si doma enostavno in hitro sešijejo svojo posteljnino, ki bo točno takšna, kot so si jo zamislile. Pri tem bodo tudi veliko prihranile, saj je blago veliko cenejše od samega končnega izdelka.

Posteljnina 200×220, ki je ročno narejena, mora biti skrbno vzdrževana. Prati jo moramo na nežnemu programu, da je ne uničimo. Ne smemo je sušiti v sušilne stroju, saj bi tako lahko poškodovali ročno vezenje. Sušiti jo moramo na soncu in tako jo bomo lahko dolgo časa uporabljali.