Eberspacher

Ugledne znamke klimatskih naprav

Pri nakupu klime velja, da ni pametno gledati le na znamko. Vsekakor pa ni smiselno znamke zanemariti, saj lahko ta še vedno veliko sporoča. Seveda moramo upoštevati še mnoge druge dejavnike, a sama znamka lahko marsikaj pove o drugih odlikah, ki jih lahko od izdelka pričakujejo. Še posebej zanesljive so te implicitne informacije pri uglednih znamkah, ki to potrjujejo z dolgo tradicijo in zanesljivim nastopom na sodobnem trgu.

Vzemimo za primer znamko Eberspacher. Gre za znamko z izredno dolgo tradicijo, pravzaprav njena zgodovina sega vse do sredine 19. stoletja. Ko so bili avtomobili le inženirske zanimivosti, na cestah pa so kraljevale kočije, so se že pojavljali izumi na področju grelnih in hladilnih naprav, ki so tlakovali pot nastanku sodobnih klimatskih in grelnih sistemov. Znamka Eberspacher je bila v znatni meri zaslužna za ta razvoj, saj je vseskozi spremljala in podpirala inovacije na tem področju. Ostala je ugledna stalnica tudi na sodobnem trgu, kar pomeni, da izdelki Eberspacher z dolgo tradicijo in velikim tržnim deležem potrjujejo kakovost in zanesljivost delovanja teh naprav. Posebej privlačna je ponudba v višjem kakovostnem razredu, pri teh izdelkih si namreč ne moremo privoščiti tveganja z izbiro manj znanih znamk.

Eberspacher pa ima veliko konkurence med uveljavljenimi znamkami. Primer je Webasto, prav tako nemška znamka, in prav tako znamka z več kot stoletno tradicijo. Že od samega začetka 20. stoletja je ta proizvajalec delal na hladilnih in grelnih sistemih, ki so se skozi desetletja razvili v sodobne klime in grelce z oznako Webasto. Gre za izredno priljubljene izdelke, tudi na slovenskem trgu jih ni težko najti, nenazadnje ima podjetje svojo izpostavo tudi v Ljubljani, kar ponuja lokalnim kupcem mnoge prednosti. Že z znamko Webasto sporoča, da se lahko na njihove izdelke povsem zanesemo, v vsakem trenutku pa bojo na voljo tudi serviserji s hitro dobavljivimi rezervnimi deli ali novimi izdelki v svoji ponudbi.