bučno olje 1

Bučno olje največje kakovosti in dostopne cene

Bučno olje je v resnici posebnost, saj se proizvaja samo v Avstriji, pri nas, na Hrvaškem in Madžarskem, drugje ga ni; vsaj ne takšnega, kot ga poznamo mi. Izdeluje se tako, da se najprej semena iz buč zdrobi, nato se jih nekaj časa praži, da ima olje značilen okus. Olje vsebuje nekaj snovi, ki so iz semen, nekaj pa jih nastane pri praženju.

Bučno olje naj bi izjemno ugodno vplivalo predvsem na delovanje senčil. Pri praženju nastane kar nekaj antioksidantov, zato je olje iz buč lahko precej stabilno pri oksidaciji.

Uporaba bučnega olja

Bučno olje je vsestransko uporabno, a navada ni, da bi se smelo segrevati. Kljub temu obstaja na primer recept, kjer se postrv peče v bučnem olju. Škodljivo zagotovo ni, okus pa je zelo specifičen in močan. Živila, ki se cvrejo v bučnem olju, prevzamejo okus po olju.

Bučno olje je izjemno zdravo. Vseeno je treba pri uporabi imeti mero. Maščobe imajo namreč veliko energetsko vrednost, tako kot proteini in ogljikovi hidrati. Pomembno je tudi to, da si na trgu med bogato ponudbo poiščete kakovostno bučno olje po dostopni ceni.

Kvalitetno bučno olje naročite v spletni trgovini

O tem, da je bučno olje zdravo in okusno, ni dvoma. To veste zlasti tisti, ki ga skorajda vsakodnevno uporabljate na jedilniku. A pri tem imamo v mislih kvalitetno bučno olje. Najverjetneje ste imeli pri nakupu olja iz buč že slabo izkušnjo. Zamikala vas izjemno ugodna nizka cena, a ko ste olje uporabili, ste takoj opazili, da je manj kakovostno. Na to pokaže že sama barva olja, vsekakor pa okus in vonj.

Kvalitetno bučno olje se vam splača naročati v oljarnah. Ponudba je na voljo tudi na spletu, kjer imajo priznani oljarji svoje spletne prodajalne. Kvalitetno olje iz buč vam je na tem mestu na voljo po precej dostopnih cenah.