defibrilator

Defibrilator AED je primeren tudi za domačo uporabo

Živimo v moderni družbi, kjer prevladujejo bolezni srca in ožilja. Zato je tudi vedno več srčnih zastojev, ki so posledica zamašitve žil, ki oskrbujejo srce s kisikom. Do zamašitve običajno pride zaradi nezdravega načina življenja. Danes niti ni več nekega pravila, da srčni zastoj doživijo le starejši ljudje, ampak je v tej populaciji tudi vedno več mlajših ljudi. Možnost, da se vsak od nas sreča z osebo, ki je doživela srčni zastoj, je tako zelo velika. Verjetno ne bo minilo veliko časa, ko bomo imeli v vsakem gospodinjstvu vsaj en defibrilator AED.

Glede na to, da govorimo o reševanju življenja, se je potrebno zavedati kako pomemben je defibrilator AED. Če razmišljamo v smeri, da imajo gospodinjstva po dva ali več avtomobilov, potem bi bilo zagotovo dobrodošlo, če bi imeli defibrilator AED v vsakem gospodinjstvu. Defibrilator je namreč primeren tudi za domačo uporabo in nam je tako vedno pri roki.

Defibrilator cenik je ključ do ugodnega nakupa

Zaradi povečanih bolezni srca in ožilja in vedno večjega števila srčnih zastoje, so tudi številne zdravstvene in prostovoljne organizacije sprevidele, kako pomembni so temeljni postopki oživljanja, med katerimi je tudi uporaba defibrilatorjev. Zaradi tega lahko na spletu zasledimo številne projekte, ki spodbujajo k nakupu defibrilatorjev. Pred nakupom pa se je potrebno pozanimati, koliko stane defibrilator. Cenik lahko dobimo pri prodajalcih različnih blagovnih znamk defibrilatorjev.

Pred nakupom vtipkamo iskalni niz defibrilator cenik in dobili bomo številne dobavitelje različnih defibrilatorjev. V Sloveniji so prisotni vsi največji proizvajalci defibrilatorjev, zato je ponudba resnično zelo pestra. Tudi cene se med seboj razlikujejo, odvisno tudi od tega ali imajo dodatne možnosti za nadgradnjo. Pri nakupu se je potrebno pozanimati za možnost garancije in rednega servisa, saj nam le brezhiben defibrilator lahko pomaga pri reševanju življenja. Ob nakupu so običajno priložene še baterije in elektrode za odrasle.