Dimniki 1

Dimniki različnih oblik

Dimniki so lahko različnih oblik oziroma zasnov. Na eni strani se lahko na primer odločite za klasičen način gradnje dimnika, na voljo pa so vam tudi posebni troslojni dimniki, ki vam prinašajo še več prednosti.

Troslojni dimniki vam torej v primerjavi s klasičnimi oblikami dimnikov ponujajo številne prednosti. Ključne so na primer, da je možna izdelava zunanjega plašča v barvi, ki je lahko popolnoma skladna z objektom. Takšni dimniki vam prav tako ponujajo privlačen in moderen videz, torej v največji meri poskrbijo za estetsko dovršenost.

Majhna teža troslojnih dimnikov

Še ena od ključnih prednosti, ki vam jih lahko prinesejo troslojni dimniki, je tudi ta, da je njihova teža izjemno majhna. Posledično ne potrebujete posebnega temelja. Prav tako imajo zelo dobro neprekinjeno izolacijo; ponujajo odlično toplotno izolacijo. Montaža troslojnega dimnika je izjemno hitra in preprosta. Poraba prostora je majhna.

Rozeta za dimnik in drugi elementi dimniškega sistema

Rozeta za dimnik je samo eden od pomembnih delov dimniškega sistema. Poleg rozete imajo veliko vlogo še dimniške cevi, vratca za dimnik in ne nazadnje še kapa dimnika.

Posebna vrsta rozete je dilatacijska rozeta za dimnik, ki se uporablja pri klasični pozidavi dimniškega zaključka. Namešča se v zadnjo cev dimnika ter na zadnji dimniški plašč. Namenjena je dilataciji keramičnega oziroma šamotnega dela dimnika ter za prekritje toplotne izolacije.

Nakup rozete za dimnik

Vsi elementi dimniškega sistema so vam na ogled na voljo na spletu, kjer jih lahko tudi naročite po bistveno ugodnejši ceni. Na voljo vam je kakovostna rozeta za dimnik, inox dimniške cevi, kapa dimnika iz trpežnega materiala, šamotna opeka in še drugi elementi za gradnjo ali sanacijo dimnikov.

Najbolje, da najdete kar ponudnika, ki poleg takšnih izdelkov ponuja tudi storitve, kot so izdelava in montaža novega dimnika, sanacija dimnika, obnova dimnika ter podobno. Takšen ponudnik vam torej izdelkov ne bo samo prodal, temveč lahko na hiter in kakovosten način izdela dimnik.