Dodatna infrastruktura na vrtu

Dodatna infrastruktura na vrtu

Urejanje vrta je nekaj, česar se po navadi lotimo po tem, ko imamo bolj ali manj do končno urejeno hišo oziroma stanovanje, če to vključuje tudi atrij. Ne le, da je lahko dodatna infrastruktura, ki jo postavimo na vrt uporabna, lahko tudi na dolgi rok nekoliko zviša ceno našega stanovanja, če ga bomo slučajno kdaj prodajali. 

Primer strukturnega elementa, ki je lahko uporaben je pesjak, pod pogojem, da dejansko imamo psa in sicer takega, ki ni dovolj majhen, da bi ga lahko pospravili v torbico. Skoraj da vsak večji pes potrebuje pesjak na vrtu. Če ne zaradi drugega zato, da on ve, da ima nekje varno zatočišče, kamor se lahko skrije, ko ne preživlja noči v glavnih bivalnih prostorih, kajti lahko da si želimo, da pes ne bi bolj ali manj nikoli vstopal v hišo, kar je razumljivo, vendar moramo biti previdni in poskrbeti, da zagotovimo zatočišče, torej pesjak

Če na vrtu že postavljamo pesjak pa se zelo priporoča da, če imamo dovolj vrta za tako obsežen vrt, poskrbimo tudi za rastlinjak. Veliko ljudi se ne zaveda, koliko zelenjave lahko vzgojimo tudi pozimi ali zgodaj spomladi, če samo na vrt postavimo rastlinjak, katerega ljudje velikokrat nekoliko spregledajo, ko razmišljajo o opremi vrta, razen če so sami vrtnarji, oziroma se radi ukvarjajo s hortikulturo. Ko postavimo rastlinjak moramo biti vseeno prepričani, da imamo dovolj prostora tudi za druge rastline na vrtu, razen če bomo zgradili le en velik rastlinjak, ki ga bomo nato uporabljali skozi celotno leto za rast različnih pridelkov. Priporoča se, da je rastlinjak narejen iz materialov, ki so odporni na vremenske razmere, prav tako pa da imamo možnost ga zapirati in odpirati, da lahko nekoliko prilagajamo raven vlage v samih prostorih, ter da ga lahko lahno prezračimo, če se nam to zdi potrebno.