epoksi premaz

Epoksi premaz omogoča, da so površine vedno čiste

V raznih prostorih, kjer so betonske površine, velikokrat potekajo razna dela, ki lahko sam beton poškodujejo oziroma ga umažejo. Pri delih velikokrat pride do tega, da se nabere veliko praha, pride pa lahko tudi do raznih mastnih in oljnih madežev, kar pa vemo, da je to iz betona zelo težko počistiti. A tu je rešitev za vse, ki si želijo hitrega in enostavnega čiščenja površin.

Epoksi premaz je tisti, ki nam omogoča, da bodo naše površine vedno čiste. Ta premaz se po sistemu vgrajuje s pomočjo gladilke ali valjčka na primerno pripravljeno podlago. Primerni so za razne prostore z lažjo mehansko obremenitvijo, skladišča, bolnišnice, industrijske obrate in podobno. Ti premazi so izjemno priljubljeni predvsem zaradi lahkega vzdrževanja in preprostega čiščenja.

Epoksi premaz so brezšivni, kar onemogoča umazaniji in raznim prašnim delcem, da bi se nabirali v regah. Gre torej za odličen premaz, ki nam pripomore k temu, da je naše čiščenje lažje in da poteka zelo hitro ter učinkovito.

Epoksi tlaki se uporabljajo predvsem za proizvodnje in skladiščne hale

V raznih proizvodnjah in skladiščnih halah potekajo dela, ki povzročajo veliko umazanije, kar se pojavlja na površinah. Te površine je tako zelo težko počistiti, če so betonske. Razna olja in mastni izcedki lahko privedejo do tega, da na tleh ostanejo trajni madeži. Tudi sam prah je zelo težko čistiti, a je tu idealna rešitev za vse proizvodnje in skladiščne hale.

Epoksi tlaki so zelo odporni na mehanske poškodbe, kemikalije, topila, razne kisline in čistila. Imajo tudi visoko tlačno in upogibno trdnost in se tako lahko uporabljajo tudi v prostorih, kjer je visoka možnost obremenitve zaključnih slojev.

Epoksi tlaki vsebujejo epoksidno smolo z dodatki. Tej smoli je dodan agregat in trdilec, pogosto pa se ji dodajajo tudi razni ojačevalci in podobno. Vedno bolj pa se uporabljajo na vodni osnovi, saj so tako bolj prijazne okolju in ljudem.