Hlevski ventilator na električni pogon

Hlevski ventilator na električni pogon

Hlevski ventilator deluje navadno na elektriko in ima povsem tiho delovanje, kar je za počutje živine idealno. Vsi kmetje morajo v hlevu imeti vsaj dva hlevska ventilatorja, ki bosta poskrbela za kroženje zraka. Nekateri kmetje pa se hlevske reje ne poslužujejo, saj imajo krave raje skozi celo leto na odprtem. 

Hlevski ventilator v takem primeru ni potreben, saj so krave navadno le redkokdaj prisotne v notranjosti hleva. Takšne krave, ki uživajo na zraku, so veliko bolj zadovoljne in imajo tudi boljše ter bolj kakovostno meso, ki ni mastno in je polno hranil. Zunanje reje se poslužujejo predvsem v krajih, kjer je topleje in imajo na voljo veliko travnatih površin. 

Hlevski ventilator lahko namestimo tudi v manjši domači hlev, saj je v vsakem prostoru, kjer se zadržujejo živali, dobro imeti napravo, ki bo skrbela za prezračevaje. Industrijski ventilatorji niso najbolj poceni, ampak jih lahko kupimo tudi na obroke in si s tem lažje privoščimo nove hlevske ventilatorje, ki se bodo odlično podali v naš hlev. 

Travne rešetke za govedo

Travne rešetke so odlične za vsako površino. Kupci jih navadno namestijo, ker imajo izredno veliko vpojnost. Kar 90% vode lahko odpravimo z namestitvijo travnih rešetk. Pri ponudniku, kjer jih bomo naročili se lahko dogovorimo tudi za prevoz rešetk do doma. To je priročno v primerih, ko naročimo veliko število kosov, za postavitev okrog našega doma ali pa okrog hleva. 

Travne rešetke polagamo na enostaven način, pomembno je le, da je teren čim bolj raven. Narejene so iz plastike zelene barve, da se popolnoma zlijejo z naravo. Veliko travnih rešetk je narejenih iz reciklirane embalaže, tako da jih lahko uvrstimo v okolju prijazne artikle. Zelena barva jim omogoča, da postanejo skorajda nevidne. 

Travne rešetke uporabljajo tudi v konjeniških centrih, kjer poskrbijo za lep izgled ter za funkcionalne prehode.