BCS kosilnice

Izbira prave vrtne kosilnice

Pri košnji domače zelenice je najbolj smiselna izbira učinkovita kosilnica, ki bo ponudila najboljše rezultate, predvsem pa nas bo pri delu razbremenila. Seveda se lahko košnje še vedno lahko lotimo ročno, a to v večini primerov ni smiselno. Veliko bolje bo, da se poslužimo sodobnih naprav, ki na tem področju ponujajo izjemno zadovoljstvo in odlične rezultate.

Nekatere vrtne kosilnice sicer spominjajo na ročno orodje, to so motorne kose in kosilnice na nitko. Uporabljamo jih za košnjo manjših površin, posebej dobro pa se obnesejo, če imamo opravka z raznimi ovirami in drugimi vsiljivci na površini. Prav tako uporabne so takšne kosilnice na zahtevnem terenu, ki ga ne moremo doseči z drugimi kosilnicami.

Če imamo opravka z zahtevnim terenom, se sicer lahko poslužimo tudi nekaterih drugih pripomočkov. Posebej priljubljene so BCS kosilnice, ki bodo zelo suvereno opravile z vsakim izzivom. BCS kosilnice so prilagojene prav uporabi na zahtevnem terenu, saj jim ne pride do živega niti neugodna podlaga niti veliki nakloni. Brez težav se kosajo z visoko travo in podrastjo ter drugimi vsiljivci, pa tudi kamni ne bodo predstavljali takšne težave kot pri občutljivejših kosilnicah. BCS kosilnice so priljubljene predvsem med tistimi, ki kosijo večje površine in se pogosto soočajo z zahtevnim terenom.

Bolj urejene in pretežno ravne površine lahko veliko lažje pokosimo s sodobnimi kosilnicami, ki s svojimi funkcionalnostmi delo močno olajšajo. Na voljo so celo robotske kosilnice, ki delo opravijo kar same, za večje površine pa so kot nalašč vrtni traktorji in zmogljive sedežne kosilnice. Urejene zelenice manjših dimenzij pa zelo učinkovito pokosijo tudi običajne vrtne kosilnice, ki so cenovno ugodne in enostavne za uporabo, s tem pa priljubljena izbira mnogih uporabnikov.

V vsakem primeru imamo na voljo pravo rešitev, se bo pa treba najprej odločiti za nakup ustreznega izdelka. Vse je odvisno od razmer na terenu in pričakovanj uporabnika.