embalaža za jagode

Jagode so prvi znaki, da se bliža poletje

Sonce, toplota in včasih tudi poletne nevihte, vse to sestavlja poletje, marsikdo pa si ne more predstavljati poletja tudi brez sezonskega sadja, ki je lahko primerno zrelo samo v tem letnem času in primer tega so na primer jagode. Mogoče se je e kdo kdaj vprašal, zakaj je na primer ravno embalaža za jagode nekaj, kar je skupno mnogim različnim trgovcem in kmetijam, ki jih vzgajajo.

Za to obstaja preprost odgovor in sicer je to ta, da je embalaža za jagode specializirana ravno za nalogo, kako prepeljati jagode do trgovca in kako poskrbeti, da te ostanejo sveže in okusne še dolgo po nakupi. Vsaka embalaža za jagode vsebuje majhne luknjice na dnu in včasih celo na straneh, ki omogočajo, da jagode kljub temu, da se nahajajo v plastiki “dihajo”, kar pomeni, da nekoliko kasneje zgnijejo in lahko ostajajo okusne še dolgo po tem, ko smo jih kupili.

Vakuumske vrečke se pojavljajo na maloprodajnem trgu

Seveda vakuumske vrečke niso prav nobena novost, že dolgo asa je znano, da stvari, ki nimajo stika z vlago in zrakom ostajajo bolj sveže in predvsem užitne dalj časa, kot nekaj ,kar je izpostavljeno zunanjosti. Razlika pa je to, da so aparati, ki lahko tako okolje dosežejo na trgu vedno bolj prisotni, kar pomeni tudi to, da so vedno bolj prisotne vakuumske vrečke.

Razlog, zakaj ne moremo uporabiti navadnih vrečk za vakuumsko pakiranje je preprost in sicer to, da preprosto niso dovolj močne, da bi lahko zdržale pod vakuumom, zato so bole zasnovane posebne vakuumske vrečke, ki so veliko močnejše, a hkrati tudi bolj prožne in lahko prenesejo stres, ki se izvaja na njene stene, ko nekaj vakuumsko pakiramo. Poleg tega mora biti plastika prilagojena tudi na to, da se po končanem pakiranju na odprtem koncu plastika zavari.