prodaja vozil

Je nakup novega jeklenega konjička prevelik zalogaj?

Jekleni konjiček je za marsikoga med nami edini način, da se iz našega doma pridemo do svojih obveznih destinacij, kar so običajno naše službe, pa tudi do tistih neobveznih, kot so obiski prijateljev in počitniška rekreacija. To velja še posebej za tiste med nami, ki blizu svojega doma nimamo dostopa do javnega prevoza. Ker pa so avtomobili dandanes sestavljeni iz vedno bolj sofisticiranih materialov in vedno bolj napredne tehnologije, se tudi njihova cena izogiba spustu na nivo, ki bi si ga mnogi med nami zlahka privoščili. Zato je danes vedno bolj popularna prodaja vozil na leasing, ki pa je velikokrat zavajajoča, saj nas končni strošek za naš avtomobil utegne znesti še mnogo več, kot če bi kupili nov avtomobil z enkratnim zneskom.

Najbolj cenovno ugodna je dobro informirana odločitev

Kadar iščemo cenovno ugodno prodajo vozil, bomo imeli najboljše možnosti, če bomo iskali med rabljenimi avtomobili. Mnogi rabljeni avtomobili se prodajajo izredno lepo ohranjeni, tako da bomo velikokrat le s težavo našli razliko med novim in malo rabljenim avtomobilom. Največjo razliko bomo našli prav na računu – novemu avtu namreč cena najbolj pade prav v prvem letu od nakupa. Z nakupom rabljenega avtomobila bomo tako privarčevali veliko denarja, ki ga namesto tega vložimo nekam, kjer bo v enem letu vrednost tega denarja narasla, ne pa katastrofalno padla, kar se zgodi v vsakem primeru pri nakupu novega avta.

Prodaja vozil na leasing nas v primerjavi z nakupom rabljenega avtomobila sprva ne stane toliko denarja, vendar pa je nakup rabljenega avtomobila veliko bolj učinkovita možnost glede na denarna sredstava, ki jih imamo. Če si ne moremo privoščiti, da bi plačali celoten znesek pri nakupu, pa se tudi rabljeni avtomobili dobijo na leasing. Tudi to postaja vedno bolj popularna opcija, ki jo ponujajo mnogi prodajalci rabljenih avtomobilov.