Proteza na implantatih

Kakovostni izdelki za funkcionalno zobovje

Funkcionalnost zobovja zagotavljamo z dobro ustno higieno in redno skrbjo za zdrave zobe. Ne moremo pa povsem preprečiti nekaterih dejavnikov, ki lahko privedejo do določenih težav. Navsezadnje se ne moremo povsem izogniti tveganju za kakšne poškodbe in nezgode, prav tako nimamo nadzora nad genetiko, ki ima odločilno vlogo pri zdravju zob. Imamo pa na voljo nekatere rešitve v obliki kakovostnih izdelkov, ki lahko trajno izboljšajo funkcionalnost zobovja v različnih situacijah.

Ortodontski izdelki

Dober primer so ortodontski izdelki, predvsem je značilen zobni aparat zvezdice, ki se uporablja za preoblikovanje nepravilno izraslega zobovja. Zobni aparat zvezdice je zelo učinkovita rešitev, čeprav med uporabniki ni nujno zelo priljubljen – ima namreč značilen izgled, ki je lahko zelo opazen, prav tako je zobni aparat pri uporabi nekoliko neroden in lahko moti pri prehranjevanju in govorjenju. Ne moremo pa zanikati, da je zobni aparat zvezdice zelo učinkovit in lahko ponudi odlično trajno rešitev. Na voljo pa imamo tudi druge izvedbe aparatov, navsezadnje tudi nevidni zobni aparat Invisalign.

Protetični izdelki

Za funkcionalno zobovje so lahko nepogrešljivi tudi kakovostni protetični izdelki, predvsem zobni vsadki oziroma implantati. Najboljši primer je proteza na implantatih, ki v trenutku povsem povrne funkcionalnost zobovja pri brezzobih pacientih. Poleg tega ima proteza na implantatih še druge prednosti, recimo presenetljivo enostavno namestitev. Sodobni zobni vsadki so elegantni in dokaj enostavni za vgradnjo, nanje pa lahko zanesljivo namestimo še ustrezne protetične nadomestke. Tako je proteza na implantatih priljubljena izbira, ki ima velik učinek na funkcionalnost zobovja.

A enako velja že pri manjših posegih, če uporabimo implantate za nadomeščanje manjkajočih zob. Tudi posamezne manjkajoče zobe lahko nadomestimo na ta način, pričakujemo pa prav tako prepričljiv končni rezultat. To so trajne rešitve, ki povrnejo funkcionalnost zobovja in izboljšajo kakovost življenja. Seveda protetični nadomestki izboljšajo tudi izgled zobovja in dvignejo samozavest.