Kamping oprema_02

Kampiranje ob morju

Če imamo v lasti dobro kamping opremo, nas zagotovo ne skrbi, kje bomo dopustovali. Dopust oziroma počitnice v divjini in v naravi so za marsikoga postale idealno preživljanje prostega časa z družino ali s prijatelji. Vse kar potrebujemo je dobra kamping oprema in že se lahko odpravimo za teden ali dva na morje. 

Poletne počitnice so idealne za kampiranje, saj so vremenske razmere zelo ugodne. Dežja običajno ni, le tu pa tam se pojavi kakšna ploha. Kvalitetna kamping oprema mora seveda biti takšna, da nas rani tudi v slabem vremenu. Vsekakor pa je dobro vreme zelo zaželeno. 

Idealen letni čas za kampiranje

Seveda se za kampiranje večina ljudi odloči poleti, ko je vreme lepo in vroče. Tudi v vročih poletnih nočeh pa bomo potrebovali dober šotor, v kateremu bomo prespali noč. Naša kamping oprema mora torej vsebovati kakovosten šotor, ki nas ne bo pustil na cedilu. 

Če se bomo za kampiranje odločili v ostalih letnih časih, pa bomo morali pričakovati nižje temperature ter več dežja. Vsekakor pa nam bo odlična kamping oprema tudi takrat  veliko pomoč. 

Dobra lovska oprema 

Vsak lovec mora imeti na voljo tudi svoj strelni daljnogled, ki mu pomaga pri lovu. Strelni daljnogledi se med seboj razlikujejo in pri nakupu moramo poznati njihove karakteristike. Izbira je seveda odvisna od vrste lova ter od predvidljivih razdalj in svetlobnih razmer. 

Dandanes so se uveljavili strelni daljnogledi s spremenljivo povečavo. Pri njih se moramo zavedati, da se vidno polje zoži s povečanjem povečave. 

Težave ki jih lahko povzročajo

Takšni strelni daljnogledi nam lahko povzročajo tudi težave, če jih ne znamo uporabljati. Vendar pa se težave enostavno rešijo, če se skoncentriramo na iskano žival z majhno povečavo, nato pa povečavo zvečamo in tako lažje zadenemo cilj. 

Z malo prakse bodo strelni daljnogledi postali naš odličen zaveznik, brez katerega se ne bomo nikoli več odpravili na lov.