adaptacija dimnika

Kdaj je potrebna adaptacija dimnika

Vsake toliko časa je adaptacija dimnika nujno potrebna glede na njegovo starost in stanje. Dimniki, ki imajo nekoliko premajhen premer glede na naprave, ki so nanj priključene, bodo v teoriji hitreje prišli do točke, v kateri je adaptacija dimnika nujna. Do tega posega pride najpogosteje zato ,ker stari dimniki ne dosegajo standardov, ki jih zahtevajo novejše kurilne naprave ali moderni vgradni kamini. Zaradi teh neskladji bi lahko prišlo do nevarnosti požara, kar bi ogrozilo celotno poslopje. Drug primer v katerem je potrebna adaptacija dimnika je ta, da ima dimnik težave s statiko ali opazimo vidne težave na delu dimnika, ki je dvignjen nad streho.

Ko je adaptacija dimnika uspešno izvedena se lahko bolj poglabljamo v to, katere nove naprave lahko priključimo na nov dimnik, ki je bolj primeren za modernejše standarde in dober odgovor na to vprašanje so vgradni kamini.

Moderni vgradni kamini prinesejo toploto v prostor

Večina ljudi se odloči, da bodo vgradni kamini uspeli v njihov bivalni prostor vnesti toplino in občutek domačega okolja, zato so pogosto postavljeni kot centralni del prostora, največkrat tu govorimo o dnevni sobi. Vgradni kamini so edinstveni v tem, da na nek način ne “kradejo” prostora znotraj bivalnega prostora, ampak so prijetno pospravljeni in ponujajo le prelep razgled in nekaj toplote, zato so primerni tudi za manjše prostore. Za razliko od klasičnega kamina lahko vgradni kamin namestimo tudi nekoliko višje na steni in na ta način ustvarimo edinstveno umetniško delo, ki je primerno občudovanja.

Vgradni kamini pridejo v nekaj različnih vrstah in sicer v popolnoma obzidani različici, kjer je vidna samo ena stran, lahko pa se odločimo za tako imenovan kaminski vložek, ki nam lahko omogoča to, da so vgradni kamini vidni tudi iz več zornih kotov, torej napravijo še bolj markanten vtis na bivalni prostor.