rabljena vozila

Kdaj se je dobro odločati za rabljena vozila?

Ni vedno najbolj finančno odgovorno, da se odločimo za popolnoma nov avto, še posebej, če je ta avto nekaj, kar je ravno malo izven našega dosega. Razlog za to je, da se novemu avtu tisti trenutek, ko je kupljen precej zniža cena in tako v primeru, da avto kupimo na kredit lahko samo zgubljamo denar od trenutka, ko smo ga odpeljali iz salona. Seveda imajo novi avti svoje prednosti, vendar načeloma so rabljena vozila precej bolj prijazna do potrošnikove denarnice. Če se odločite za to, da boste nekoliko bolj podrobno pogledali rabljena vozila mogoče ni odveč, če obiščete kakšen servis, kot je na primer Ford servis. Ljubljana je mesto, kjer je tovrstnih storitev na voljo na pretek, vendar v drugih mestih se najbolj izplača najprej pogledati lokalnega ponudnika, nato pa nekoliko razširiti krog iskanja, da lahko zares najdete točno to, kar iščete. 

Problem, s katerim se soočajo rabljena vozila je ta, da pogosto potrebujejo servisiranje in ravno zaradi tega se priporoča, da je za recimo Ford vaš prvi vir kar Ford servis. Ljubljana ima na voljo mnogo tovrstnih ponudnikov, ki pogosto že kar sami od sebe nudijo storitev prodaje oziroma preprodaje rabljenih vozil, seveda pa za to obstajajo tudi specializirani centri. 

Ne glede na to, za kaj se na koncu odločite pa vedite, da so rabljena vozila lahko nekoliko nepredvidljiva in prav zato je tako pomembno, da se vaš novi Ford najprej, ali pa celo pred nakupom nekako znajde na dvorišču podjetja, ki vodi Ford servis. Ljubljana pa ni primerno mesto za izvajanje testne vožnje, dobro je, da preizkusite tudi nekoliko bolj dinamičen teren, saj se tam najbolj vidijo potencialne težave, ki jih imajo lahko rabljena vozila, predvsem kar se tiče amortizerjev, zavor in čudnih zvokov motorja, ki pa jih brez težav lahko odpravi dober servis.