Košnja zahtevnih površin

Košnja zahtevnih površin

Če imamo opravka z zahtevnim terenom, se pri košnji ne moremo zanašati na običajne vrtne kosilnice. Površino lahko ročno pokosimo z motorno koso oziroma kosilnico na nitko, a to je zamudno in mukotrpno opravilo. Bolje bo, če izberemo orodje, ki je odlično prilagojeno prav za te izzive.

Pri košnji zahtevnih terenov, na primer strmih naklonov, visoke trave in kamnite podlage, nam takoj pride na misel kosilnica, ki se ravno v takšnem okolju najbolje znajde. V takšni situaciji je seveda samoumevna izbira BCS kosilnice, ki je optimalna za takšne izzive. BCS kosilnice slovijo po izjemni vzdržljivosti in robustnosti, pa ne toliko zato, ker jim vsiljivci na zahtevnem terenu ne bi prišli do živega, temveč pogosto bolj zato, ker lahko morebitne poškodbe in okvare enostavno popravimo. Tako imajo BCS kosilnice skoraj neomejeno življenjsko dobo, skozi ves ta čas pa bodo odlično skrbele za urejenost trate na strmem in zahtevnem terenu. Odlična izbira torej za tiste, ki pri košnji niso pripravljeni sprejemati kompromisov, včasih pa preprosto nimamo na voljo smiselnih alternativ.

Če ne gre za posebne strmine ali zelo neugodno podlago, pa pride v poštev lahko tudi vrtni traktor. S tem vozilom se bomo lahko uspešno spopadli s terenom, ki je zahteven zaradi drugih dejavnikov – tudi velika površina je lahko težava. Vrtni traktor lahko zelo enostavno upravljamo preko večje površine, tako da tudi takšne zelenice brez težav brezhibno pokosimo. Pravzaprav je uporaba takšne naprave skoraj edina smiselna rešitev v primeru, da se lotevamo košnje večjega posestva. Pomislimo recimo na igrišče za golf, ki mora biti perfektno pokošeno, in to na vsakem kvadratnem centimetru. Tudi igrišča za nogomet in druge športe na travi so dokaj velika in zahtevna za redno košenje, tako da bo vrtni traktor prišel še kako prav. Predvsem pri dolgoročni uporabi se bo izkazalo, da je takšna oprema naravnost neprecenljiva.