lepljen les

Lepljen les in njegova vsestranskost

Lepljen les je izredno priljubljen in zelo pogosto uporabljen, saj s svojo funkcionalnostjo in obstojnostjo zagotovo nikoli ne razočara. 

0bstojnost lepljenega lesa je neverjetna, saj v izdelavi lepljenega lesa poskrbijo, da odpravijo njegove vse možne šibke točke, ki bi lahko ogrozile njegovo kakovost in trdnost. Pri tem procesu izdelave lepljenega lesa poskrbijo tudi za preprečitev, da bi se po nekem času pričel zvijati in da bi začele nastajati razpoke. 

Lepljen les je znan po svoji vsestranskosti in funkcionalnosti. Predvsem je zelo hvaležen, saj se ga zelo enostavno oblikuje. Mojstri, ki se ukvarjajo z izdelavo lepljenega lesa ga z veseljem  priporočajo za uporabo. Njegova trdnost in moč prideta do izraza v zelo različnih konstrukcijah, pa naj si bodo te bolj ali manj zahtevne. Poleg njegove vsestranske uporabe pa se zelo dobro vklaplja z drugimi materiali, saj videz lepljenega lesa zelo močno popestri gradnjo. 

Zagotovo pa lepljen les ni znan samo po svoji trpežnosti in vsestranski uporabi. Zelo dobro je znan tudi, kot vrhunski toplotni izolator. Toplotna izolativnost lepljenega lesa se lahko primerja z opeko debeli 40 cm, kar pomeni da bo ohranjal in reguliral  toploto več, kot vrhunsko. 

Mojstri, ki vsakodnevno uporabljajo lepljen les so mnenja, da je lepljen les najbolj hvaležen in trpežen material, saj ima ogromno število prednosti. Sam po sebi je energetsko zelo učinkovit, predvsem pa se z njim veliko hitreje in lažje gradi. Lepljen les s svojim izgledom prispeva tudi k boljšemu estetskemu videzu, saj ga odlikuje gladka površina.

Biološke lastnosti lepljenega lesa so vrhunske, saj se gre za naravni izdelek oziroma drugače rečeno  je to izdelek biološke proizvodnje, kar pomeni da je odličen za zdravje, prav tako pa tudi pozitivno vpliva in deluje na klimo v različnih bivalnih prostorih. 

Pri izbiri barv ima naročnik zelo veliko možnosti, saj lahko mojstri in izdelovalci lepljenega lesa uporabijo najrazličnejše barve.