Lončene peči

Lončene peči akumulirajo visoko stopnjo toplote

Lončene peči so izdelane tako, da jih uporabniki lahko napolnijo le enkrat dnevno. Peč nato poskrbi, da se prostor ohranja topel in prijeten skozi cel dan. To je odlično za ogrevanje večjih prostorov ter tudi hiš. Prednost takšne peči je tudi v tem, da jih starši zjutraj zakurijo in tako otroke po prihodu iz šole pričaka topel dom. 

Lončene peči prostor ogrevajo na izredno nežen in prijeten način. Stik s keramiko, ki je poločena po celotni površini lončene peči, je izredno prijeten. Takšno oddajanje toplote je za človeka precej prijeten in ugodno vpliva na njegovo zdravje. Na lončeni peči ali ob njej se lahko tudi spi. 

Lončene peči lahko v prostor namestimo namesto klasičnega kamina, saj so veliko bolj učinkovite. Klasični kamini potrebujejo veliko več polen, da začnejo aktivno delovati in ogrevati prostor. Pri ogrevanju s kamini se nam zrak v prostoru veliko bolj izsuši, kar neprijetno vpliva na človeško počutje. Ko se gorenje ustavi, kaminska peč ne greje več in jo moramo ponovno zakuriti, kar pomeni veliko več dela, kot pri lončeni peči. 

 

Kaminske peči imajo veliko manjše emisije, kot klasične

Kaminske peči so odlične za vsak moderen dom, ker se ne uporablja ogrevanje s klasično kurilno pečjo. Vedno več ljudi se namreč ogreva s pomočjo talnega gretja ali s pomočjo toplotne črpalke. Takšno ogrevanje je namreč veliko cenejše in dostopno za vse. V primeru talnega ogrevanja pa si ljudje izredno radi v dnevni prostor vgradijo kaminsko peč, ki jo prižgejo vsak večer, ko z družino uživajo ob gledanju televizije. 

Kaminske peči so tudi odličen modni dodatek. Vsak dnevni prostor bo s kaminsko pečjo dobil drugačen pridih. S kaminsko pečjo poskrbimo tudi za okolje, ki je vsako leto bolj onesnaženo zaradi škodljivih emisij CO2. Če želimo poskrbeti za zdravo prihodnost, so kaminske peči idealna izbira za naš dom.