masivni pod

Masivni pod prostor naredi še bolj domač 

Za masivni pod, zlasti kmečki, se pri nas odloča kar dosti ljudi. S tem pokažejo tudi vračanje k tradiciji. Nekoč so bile namreč skorajda vse kmečke hiše opremljene s kmečkim podom, ki je zelo trpežen in zato se je ponekod ohranil vse do danes. 

Masivni pod je lahko izdelan iz najrazličnejših drevesnih vrst in na podlagi tega ga delimo tudi v različne kakovostne razrede. Če se odločate za takšno vrsto tal, priporočamo, da posegate zlasti po višjih kakovostnih razredih, saj si boste s tem omogočili dobra tla, ki vam bodo odlično služila zelo dolgo časa. 

Masivni pod je tako primeren za vse domove pa tudi objekte. Od bliže si ga lahko ogledate tudi v spletnih galerijah podjetij, ki se ukvarjajo s parketarstvom. Masivni pod si lahko naročite tudi preko spleta, kjer se prodaja po dostopnejši ceni. 

Lamelni parketi so primerni za vse vrste objektov 

Parket je že od nekdaj ena od najbolj priljubljenih vrst tal, za katere se odločamo. Ne glede na to, za katero vrsto parketa se odločimo, smo z njo zadovoljni in to kar nekaj časa. Zlasti priljubljen je tudi lamelni parket

Lamelni parket je zelo preprost za polaganje. Polaga se ga na temeljito očiščeno podlago, ki mora biti tudi popolnoma ravna in primerno suha. Za polaganje je najprimernejše disperzijsko lepilo. Pri zahtevnejših vrstah se uporabijo še druge vrste lepil. 

Položen lamelni parket pustimo od 3 do 15 dni v mirovanju. Čas mirovanja je zlasti odvisen od zunanjih pogojev in ne nazadnje še od vrste lepila. Mirovanje je potrebno za kar se da dobro ustalitev. Lamelni parket je treba kasneje še naknadno brusiti, kitati, oljiti ali lakirati. 

Na trgu pa so vam na voljo še druge številne vrste parketov. Najbolje je, da pred končno odločitvijo pod drobnogled vzamete čim več vrst parketov ter se na podlagi lastnosti odločite za najustreznejšega za vaš dom.