Med vsemi načini peke zunaj so najbolj pogosti plinski žari

Med vsemi načini peke zunaj so najbolj pogosti plinski žari

Plinski žari so nekaj, kar je na našem področju precej standardno, do pred kratkim pa so vedno bolj popularni začeli postajati žari na oglje, vendar ima veliko ljudi vseeno tudi žar na plin. Razlog zakaj so plinski žari tako popularni je to, da so izjemno preprosti za uporabo. Vse kar potrebujemo poleg žara je jeklenka primernega plina, mogoče vžigalice in že lahko začnemo s poletnim razvajanjem z odličnimi jedmi, ki jih lahko pripravimo na lastnem vrtu. Ne glede na to, ali smo pristaši okusa, ki ga dosežemo an žaru ali ne so plinski žari vseeno nekaj, kar je v skoraj vsakem domu, razen mogoče v blokih, vendar se tudi tam pogosto znajdejo kakšni električni žari ali podobne priprave, ki omogočajo pečenje na prostem.

Nekoliko drugače je, če na našem vrtu poteka izdelava letne kuhinje. Če nekoliko premislimo in primerno planiramo kakšne kuhinjske elemente bi želeli vgraditi takrat, ko poteka zadnji del, ki ga zajema izdelava letne kuhinje lahko dobimo učinek  žara tudi na način, pri katerem nam ni treba konstantno postavljati in pospravljati žar plošče. 

Vseeno pa izdelava letne kuhinje ni nekaj, kar si lahko privošči vsak, predvsem tu obstajajo velike omejitve glede prostora, kar je nekaj, česar recimo plinski žari skoraj da nimamo, prav tako pa se vsi lahko strinjajo, da je izdelava letne kuhinje nekaj, kar je precej velika denarna investicija, vendar hkrati s tem lahko tudi močno dvignemo prodajno ceno nepremičnine, če jo bomo kdaj v prihodnosti prodajali. Seveda to ne sme biti edini razlog, da se začne izdelava letne kuhinje, tu se gre predvsem za udobje in sproščenost kuhinja na prostem, ki je e morejo doseči le standardni plinski žari, ki so lahko včasih nerodni za uporabo, če nismo podučeni o peki na žaru.