Nekaj novega za ljubitelje adrenalina

Nekaj novega za ljubitelje adrenalina

Ljubitelji adrenalinskih aktivnosti gotovo že dobro poznajo ponudbo, ki jo predstavljajo turistične agencije v Posočju. V tej pa bodo nekaj zase našli tudi tisti, ki imajo s takšnimi in drugačnimi adrenalinskimi aktivnostmi sicer že veliko izkušenj.

Doživetja nad reko Sočo

Čeprav je v osrčju raznih aktivnosti v Posočju prav reka Soča, lahko najdemo razne dogodivščine tudi visoko nad njo – to seveda omogoča padalski skok v tandemu. Cena za takšne aktivnosti je nekoliko višja v primerjavi s spusti s kajaki in rafti, je pa to seveda razumljivo, saj gre za povsem edinstveno izkušnjo, ki jo je nekoliko težje izvajati. Je pa za skok v tandemu cena še vedno dokaj ugodna, treba bo pripraviti kakšnih 200 evrov za daljši polet, od tega lahko pričakujemo kakšno uro jadranja po zraku. Poleg tega je za skok v tandemu cena nekoliko prilagodljiva, če se odločimo za različne programe ali pa smo pripravljeni pobrskati po ponudbi konkurenčnih turističnih agencij.

Dogajanje ob Soči

Lahko ostanemo tudi na trdnih tleh in najdemo doživetja ob reki Soči. Idealna možnost za avanturiste je gotovo canyoning! Soča ima kar nekaj manjših pritokov, ki so vrezali globoke soteske v pobočja okoliških hribov, tako da obstaja veliko možnosti za atraktiven canyoning. Soča sama za to aktivnost ni primerna – čeprav ima privlačna korita, so za soteskanje bolj primerne ožje in globlje soteske, katerih vodotoki niso tako močni in globoki. Kar nekaj potokov je, ki omogočajo canyoning, Soča pa je le končna destinacija teh voda. Avanturisti bodo gotovo prišli na svoj račun, tako da ni bojazni ne glede na izbrano lokacijo. Ponudniki ponujajo različna doživetja, saj so programi zelo dobro pripravljeni. Ni se treba takoj podati v divjino na daljšo odpravo, na voljo so tudi krajša doživetja, ki vključujejo prav tako privlačne naravne prepreke. Ponudbe je vsekakor dovolj!