Nevidni zobni aparat

Nevidni zobni aparat je postal realnost

Nevidni zobni aparat so razvili že davnega leta 1997. Seveda se je takrat porodila le ideja, kako bi lahko ortodontsko zdravljenje zob lahko postalo bolj prijetno in manj boleče. Tako so prišli na idejo o popolnoma nevidnemu aparatu, ki bi ravnal zobe ter bi bil poleg tega še izredno enostaven za nameščanje ter neopazen.

Nevidni zobni aparat je nekaj kar si že od vedno želi sak najstnik, ker mu je ob misli na trd in neudoben fiksni aparat, slabo in nerodno. Ravno zaradi tega se fiksnega aparata izogibajo vsi najstniki. Terapija nevidnega zobnega aparata poteka s pomočjo računalnika, ki ortodontu s pomočjo digitalnega skenerja izriše položaj naših zob. Ta pa lahko nato načrtuje njihovo pravilno postavitev.

Nevidni zobni aparat je dejansko nevidna opornica, ki jo dandanes nosi že na milijone ljudi. Ko nam osebje skenira celotno zobovje, izriše na ekranu in pri tem se ustvari skoraj identična slika. To je odličen način za natančno načrtovanje poti zdravljenja naših zob. S pomočjo slike se nato poskrbi za načrtno premikanje zob v pravo smer, vse dokler ne pridemo do popolnega nasmeha.

Implantat deluje kot nadomestna korenina

Implantat je v bistvu naša nova umetna korenina, na katero lahko nato implantolog namesti keramično krono. To je najboljši način za zapolnitev lukenj v ustni votlini. Kdor izgubi zob se vedno sprašuje ali ga je smotrno zamenjati ali ne. S pomočjo revolucionarne metode nameščanja implantatov, je to mogoče brez večjih težav.

Implantat se namesti v zdravo dlesen in ko se rana zaceli, je na umetno narejeno podlago oziroma korenino mogoče pritrditi karkoli si želimo. Seveda si v večini primerov ljudje pritrdijo keramično krono, ki posnema naš odpadli zob.

Implantat, ki so dobro narejeni, bodo brez težav dolgo opravljali svojo funkcijo. Njihova življenjska doba se vsako leto podaljšuje, saj se izboljšujejo tudi materiali ter načini nameščanja samega implantata.