Notranja vrata iz hrasta

Notranja vrata iz hrasta

Notranja vrata so pomemben del celotnega interierja in zato je izredno pomembno, kakšna vrata izberemo. Večina ljudi se največkrat odloči za lesena vrata ali vrata, ki so narejena iz perforirane iverke ali pa tudi papirnate, ki slavijo po tem, da so izjemno lahka. Vendar pa moramo pri papirnatih vratih paziti, saj niso tako odporna na udarce in se bodo prej poškodovala kot lesena ali tista iz iverke. 

Notranja vrata, ki so narejena iz perforirane iverke so pri kupcih najbolj pogosta in priljubljena. Iverka je dober material, ki pa je vseeno cenejši kot les in ravno zato so proizvajalci že davno začeli izdelovati vrata, ki imajo le vrhnji sloj iz lesa, v notranjosti pa imajo lažje in cenejše polnilo. S takšnimi vrati veliko privarčujemo, po izgledu pa so enaka lesenim. 

Notranja vrata lahko naročimo pri mizarju, ki nam jih bo izdela popolnoma po meri. V kolikor pa imamo vrata standardnih mer, pa lahko naročimo že vnaprej izdelana vrata, ki so še najcenejša. Prednost takšnih vrat je tudi kratka čakalna doba, saj jih v obdobju enega ali dveh tednov, že imamo na domu. 

Vhodna vrata iz aluminija

Vhodna vrata so lahko narejena iz različnih materialov. Trenutno so najbolj priljubljena aluminijasta vrata, ki so veliko bolj trpežna kot lesena. Poleg tega pa so izredno odporna na vse vremenske pojave. Aluminij je lahek material, ki ha strokovnjaki lahko oblikujejo popolnoma po naših željah. 

Vhodna vrata so tako lahko različnih barv in modelov. Vsak prodajalec ima na volj več različnih izvedb, med katerimi lahko izbiramo. Zato je pred naročilom najbolje obiskati veliko salonov, kjer nam bodo predstavili vsa vrata, ki jih imajo na voljo. Navadno imajo velik razstavni salon, v kateremu lahko izbiramo med različnimi modeli. V salonu bomo lahko videli tudi razlike v ceni med vsemi vrat in se bomo nato lažje odločili za najprimernejše za naše zmožnosti.