Okopalnik koruze

Okopalnik koruze lahko kupite tudi preko spleta

Razvoj kmetijske mehanizacije je z leti zelo napredoval. Tako so postali stroji in orodja, ki jih kmetje uporabljajo za obdelovanje kmetijskih površin, vedno bolj izpopolnjeni. Na trgu je tako vedno več prodajalcev, kjer lahko različne stroje kupite. Med temi stroji najdemo tudi okopalnik koruze, ki se ga uporablja za mehansko odstranjevanje plevelov v koruzi.

Okopalnik koruze je zelo uporaben priključek kmetijske mehanizacije, ki ga priklopimo na traktor. Ponudba okopalnikov koruze je zelo pestra. Na spletu najdemo številne uradne prodajalce različnih blagovnih znamk okopalnikov. Prav tako lahko na spletu poiščete ponudnike z lastnim proizvodnim programom okopalnikov, ali pa se odločite za nakup rabljenega. Glede na to, da boste z enim okopalnikom lahko obdelovali tudi druge poljščine, se zagotovo splača pobrskati po spletu za ugodnimi cenami. Nekateri prodajalci vam ponujajo tudi ugodne kredite. Tako lahko stroj odplačujete na obroke, vi pa ga v tem času lahko že uporabljate.

Dognojevalec je lahko vsestransko uporaben

Različni priključki kmetijske mehanizacije kmetu delo olajšajo, predvsem pa je delo z njimi postalo veliko bolj učinkovito. Poznamo različne stroje kmetijske mehanizacije, ki nam pridejo prav v različnih fazah obdelave kmetijske površine. Eden od njih je tudi dognojevalec. Lahko ga uporabimo kot samostojni priključek, lahko pa ga montiramo na okopalnik za koruzo in tako hkrati opravimo okopavanje in dognojevanje.

Dognojevalec je izdelan iz velike posode ali tako imenovanega zalogovnika gnojila, ki je običajno izdelan iz inox pločevine. Tako je odporna na mehanske vplive in zaščitena proti rjavenju. Z dogonjevalcem je možno natančno doziranje gnojila za različne vrste poljščin. Ker lahko dognojevalec pritrdimo na okopalnik za koruzo, ga lahko uporabimo hkrati z okopalnikom. Vendar pa z njim ne gnojimo samo koruze. Uporabimo ga lahko tudi za dognojevanje ostalih poljščin, kot so na primer krompir, rdeča pesa, korenje ali solata, skratka, vse poljščine katerih medvrstna razdalja je 70 do 75 cm.