Opremljanje doma

Da bi vaš novi dom opremili kar se da sodobno in moderno, najprej ugotovite, kaj sploh želite doseči. Na svoje prostore poglejte tako, kot bi pogledal nekdo, ki bi ga za to najeli. Ali potrebujete novo barvno shemo ali iščete popolno nov dizajn in modern stil?

Na vaš prostor poglejte s svežimi očmi – poskusite razmišljati o estetski razporejenosti vašega prostora. Če razmišljate o prenovi kuhinje, premislite o izdelkih, ki jih največkrat uporabljate in razmislite o njihovi postavitvi. Če je vaše gospodinjstvo namenjeno za dva, ne potrebujete ogromne shrambe, če ste velika družina pa boste morda razmisili o dveh pomivalnih strojih. Poskusite postaviti elemente enostavno in funkcionalno, preizkusite, ali bo prostor z vsemi elementi deloval dobro. Morda si narišite prostor, da si boste lažje predstavljali, katere elemente boste kupili in kam jih boste postavili.

opremljanje doma

Premislite, kakšno vzdušje naj bi v tem prostoru vladalo in poskusite z dodatki pričarati tako vzdušje.

Bodite pozorni na to, da velikost prilagodite potrebam, ki jih imate. Če pogosto organizirate druženja in večerje, kjer gostite veliko ljudi, morda premislite o nakupu večje mize in stolov, ki bodo zadostile vašim potrebam. Razmislite, kako veliko jedilnico in kuhinjo potrebujete.

To velja tudi za druge prostore, na primer če delate od doma, morda potrebujete domačo pisarno.

sodobno opremljen dom

Navdih za opremljanje lahko najdete kjerkoli. Poskusite ugotoviti, kaj vas navdihuje, pobrskajte po spletu, kjer je že mnogo dizajnov pripravljenih za vas, le implementirati jih morate v vaš dom. Zapišite si, kaj vam je všeč, pripravite barvno shemo in dokler niste popolnoma prepričani, dodatkov ne kupujte.

Ne pozabite na to, da malenkosti ustvarjajo izjemen prostor.

Notranji oblikovalci so ves čas pozorni na velikost prostora, pomembno pa je, da upoštevate pravilo treh elementov. Uporabite tri fotografije, saj so trije elementi skupaj bolj zanimivi kot samo dva. Trije okrasni elementi na klubski mizici pritegnejo poglede bolj, kot samo dva. Tudi tri barve v paleti so skupaj bolj živahne kot pa samo ena ali dve.