Paletni viličar je uporaben na vsakem koraku

Marsikdo ob besedi paletni viličar pomisli na prevozno sredstvo s pomočjo katerega prevažamo material na paletah. Toda najbolj pogosto je v uporabi ročni paletni viličar zasnovan kot voziček na kolesih za dvigovanje in prevoz palet. Koničaste vilice mu omogočajo enostavno nalaganje in dvigovanje tovora. Zaradi svoje velikosti in okretnosti je izjemno uporaben v manjših skladiščih in trgovinah. Zelo pogosto imajo takšne praktične viličarje nameščene tudi v tovornjakih.

 

V številnih prodajalnah vam je na voljo veliko različnih vrst paletnih vozičkov, ki ustrezajo mnogim zahtevam in potrebam kupcev. Ročni paletni viličar se najbolje obnese na kratkih razdaljah. Vsak uporabnik mora poznati maksimalno težo s katero lahko viličar obremeni, da še nemoteno in gladko deluje. Paletni viličar je odličen za lažji transport in manevriranje tovora po vaših prostorih, hkrati pa odpravlja veliko zdravstvenih tveganj in nevarnosti osebja, ki so pogosto povezane z dvigovanjem težkih tovorov.

 

Gume za viličarje najdete tudi na spletu

 

Številni delovni stroji potrebujejo stalno vzdrževanje, saj je od tega odvisno njihovo učinkovito in nemoteno delovanje. Med takšnimi stroji so pogosto v uporabi viličarji. Poleg mehanskih delov je potrebno stalno preverjati tudi gume za viličarje. Kajti obrabljene in dotrajane gume lahko vodijo do delovne nesreče. Gume za viličarje lahko najdete v številnih prodajalnah z gumami za delovne stroje, še najbolje pa je, da stopite v kontakt s proizvajalcem vašega viličarja. Ta vam bo zagotovo nudil najprimernejše in originalne gume.

 

Številni kupci pnevmatike za delovne stroje poiščejo kar preko spleta, kjer s pomočjo kataloga izberejo ustrezne gume za viličarje. Spletna mesta ponujajo vpogled v slikovno gradivo in opis izdelka z vsemi značilnostmi. Na takšen način najlažje izberete ravno pravšnje, v kolikor ste v dilemi z naročilom, pa gume za viličarje naročite preko telefona ali pošljete povpraševanje preko elektronskega sporočila. Zagotovo vam takšni ponudniki nudijo tudi hitro dostavo in servisna mesta.