parketi

Parketi poskrbijo za kakovostno in udobno bivanje

Morda se niti ne zavedate, kako pomembno je, kaj polagate na talne površine svojega doma. Nekateri to opazijo nekoliko prepozno, ko ugotovijo, da sprehajanje po določeni talni površini ni preveč prijetno. Toda, če boste na trgu izbirali med parketi, potem boste zagotovo poskrbeli za kakovostno in nadvse udobno bivanje.

Na trgu boste lahko izbirali med parketi različnih vrst. Od tega bo ne nazadnje odvisna tudi življenjska doba talne površine in seveda tudi cena. Priporočamo vam, da pri izbiri kakovostne talne površine ne gledate samo na nizko ceno. Če se boste na primer odločili izbirati med klasičnimi parketi, potem boste za to vrsto parketa plačali več denarja, a vam bo toliko bolje in dlje časa služila.

V nekaterih prostorih lahko občudujete klasično vrsto parketa, ki ne na tleh položena že več kot sto let, a niti približno ni videti obrabljena. To je odvisno tudi od tega, kako uporabniki talno oblogo iz lesa negujejo oziroma na kakšen način jo vzdržujejo. Na vsake toliko časa je seveda zelo dobrodošlo tudi brušenje parketa, ki pa ga s posebnimi napravami opravijo strokovnjaki.

Polaganje parketa vam lahko vzame le malo časa

Polaganje parketa v vašem domu je odvisno od številnih dejavnikov. Najprej vas bo verjetno zanimalo, koliko časa bo polaganje potekalo in kdaj boste lahko pričeli z uporabo lesene talne površine. To je v največji meri odvisno od izbrane vrste parketa. Če se boste na primer odločili za panelno vrsto parketa, bo polaganje potekalo zelo hitro, še isti dan, ko bo parket položen, pa boste prostor lahko brez skrbi tudi uporabljali.

Polaganje parketa vam seveda vzame lahko tudi nekoliko več časa. Čas polaganja pa ni odvisen samo od vrste parketa. V večji meri je polaganje odvisno tudi od samega mojstra za polaganje te izjemno priljubljene lesene površine. Na trgu lahko najdete vrhunske mojstre, ki ne bodo poskrbeli samo za hitro polaganje parketa, temveč tudi za zelo učinkovit rezultat.