patentna prijava

Patentna prijava je pravni postopek, ki se ga je potrebno lotiti premišljeno

Ker patentna prijava ni ravno poceni in enostaven postopek, mnoga podjetja kolebajo med tem, ali svoj izdelek patentirati ali ne. S patentno prijavo na nek način preprečimo, da bi druga podjetja naš izdelek kopirala ali prodajala, zato je smiselna predvsem takrat, ko pričakujemo z izdelkom velik komercialni uspeh. 

 

Če se odločimo za patentno prijavo, je vsekakor glavno vodilo, da se jo lotimo načrtno, po možnosti s pomočjo patentnega zastopnika, ki nam bo znal svetovati kaj je za naš izum najbolje. Prav tako je pomembno, da s prijavo ne hitimo, saj gre za dolgotrajen postopek, ki zahteva veliko mero pozornosti in skrbno preučitev postopka prijave. Že pred samim postopkom je potrebno izpeljati različne poizvedbe od katerih je odvisna patentna prijava, prav tako pa je potrebno predložiti ogromno dokumentacije, ki jo je potrebno skrbno pripraviti. Ker je končen rezultat velikokrat odvisen ravno od te gore dokumentacije, vam svetujemo, da poiščete ustrezno pomoč. 

 

Blagovna znamka omogoča večjo prepoznavnost

 

Morda se tega niti dobro ne zavedamo, vendar se potrošniki vsakodnevno srečujemo z različnimi blagovnimi znamkami. Blagovna znamka je izjemno pomemben in velikokrat odločilni dejavnik, ko se odločamo za nakup izdelka ali storitve. Gre za logotip ali slogan, s katerim postane podjetje prepoznavno na trgu, in od katerega je odvisna tudi prodaja izdelka. Zato je potrebno biti pri izbiri blagovne znamke še toliko bolj ustvarjalen, predvsem pa unikaten.

Poleg večje prepoznavnosti in rasti prodaje, pa ima blagovna znamka tudi druge prednosti. Ker gre običajno za grafični prikaz, služi podjetju predvsem za komunikacijo s kupcem, ki si največkrat blagovno znamko zapomni ravno po vizualnem učinku. Na ta način jo loči od konkurence, in ko se jo potrošniki navadijo, lahko postane blagovna znamka že kar tradicija. vsekakor je blagovna znamka vredna svojega denarja in investiranja v njen razvoj.