Pnevmatike zimske

Pnevmatike zimske morajo imeti dober oprijem na cestah

Gume so seveda zelo pomemben dejavnik pri vseh vozilih, saj skrbijo, da je naša kontrola nad avtomobilom enostavna. Gume morajo biti primerne letnemu času in ne smejo biti preveč obrabljene. Profil zimskih gum mora biti najmanj 3 milimetre in letne najmanj 1,6 milimetra. Pnevmatike zimske morajo nuditi dosledno visoko stopnjo varnosti, tako na suhi podlagi, kadar so temperature nizke, kot tudi na poledenelih ter zasneženih cestah.

Te so izdelane s posebno gumeno zmesjo, ki je odporna pri nizkih temperaturah, kar nam zagotavlja, da se odlično prilagajajo zimski cestni površini. Pnevmatike zimske so tako res nujna oprema v zimskih razmerah, saj takrat velikokrat prihaja do akvaplaninga. Te pnevmatike zmanjšujejo tveganje za nastanek le tega in vozniki imamo tako maksimalen nadzor nad avtomobilom v vseh razmerah.

Zimske gume so označene z oznako M + S, nekatere pa imajo še dodaten simbol snežinke, kar zagotavlja visok standard kakovosti.

Avtoservis Ljubljana je odlična destinacija za pregled avtomobila

Vsak, ki ima osebno vozilo, se zaveda dejstva, da je le tega potrebno redno servisirati, saj tako ohranjamo vožnjo z njim brezhibno in podaljšujemo njegovo življenjsko dobo. Z rednim servisiranjem si tako ne povzročamo dodatnih nepotrebnih stroškov, ki lahko nastanejo, če ne oskrbujemo našega vozila. Avtoservis Ljubljana je tako odlična destinacija, kamor lahko svoj avtomobil peljemo na redni servis, ali pa samo na pregled, da vidimo, če je vse v redu.

Redno servisiranje pomeni tudi to, da bomo lahko z našim vozilom naredili več kilometrov, kot pa, če le tega ne bi servisirali. Avtoservis Ljubljana nam tako zagotavlja, da strokovnjaki pregledajo naše vozilo, zamenjajo potrebne stvari in tako ohranjajo naš avto pripravljen na vse cestne ovire.

Cestne razmere so lahko velikokrat nepredvidljive in zato je pomembno, da je naše vozilo stalno v brezhibnem stanju, da imamo lahko v vseh vremenskih razmerah nadzor nad našim vozilom.