poletne obleke

POLETNE OBLEKE 2021

Če obstaja ena kategorija oblačil, ki jih čustveno nakupujemo ob začetku nove sezone, potem so to poletne obleke.

Mini, midi in maxi poletne obleke – želimo si jih vse!

V kolekciji pomlad/poletje 2021 je veliko različnih modelov in to za prav vsak okus. Ženstvene in ljubke, športne in barvne, minimalistične in oprijete, drzne in svetle, tudi bohemske.

Ne potrebujem posebno poudarjati, da me prevzema navdušenje in sem že začela polniti svojo omaro z najnovejšimi in najboljšimi poletnimi oblekami.

Od New Yorka do Londona, Milana do Pariza, oblikovalci so nam na modnih revijah ponudili veliko modelov poletnih oblek, ki jih bomo nosile že spomladi!

Navduševale nas bodo obleke za »napihnjenimi« rokavi, casual obleke v vseh barvnih odtenkih, ne smemo pa pozabiti tudi na nostalgične poletne obleke, za katere so bila navdih osemdeseta.

Le-te so moja druga izbira, ko iščem obleko za posebne priložnosti. Kaj pa prva se sprašuješ? Absolutni trend te pomladi in poletja je usnje! V vseh barvah in oblikah, pri vseh kategorijah oblačil, ženskih tunikah, modnih dodatkov in obutve. 

Ko pride do nakupovanja teh novih trendov, zame osebno, poletne obleke oblikujejo moj stil za aktualno seono.

Če iščem bolj klasične kose za službo ali obleke za opravke med vikendom ali pa kose, ki direktno padejo v oči na posebnih dogodkih, rutinsko začnem nakupovanje pri oblekah in svoj stil gradim od tu naprej.

V tem primeru sem začela pri svojem najljubšem trendu, torej pri (umetnem) usnju. Nato pa pridejo na vrsto tudi vse ostale poletne obleke in sicer po teh kriterijih:

  1. Obleka, ki bo naredila največji vtis
  2. Obleka, ki jo bom najpogosteje nosila
  3. Obleka, ki je za dušo in jo bom verjetno nosila samo enkrat

Ja res je, pogosto kupim poletne obleke, ki jih nosim samo enkrat ali dvakrat. Ampak kaj pa naj, ne morem se upreti vsem tem čudovitim kosom iz najnovejših kolekcij. Za letos pa sem prepričana, glede na mojo novoletno zaobljubo (novo leto – nova jaz), da mi bo moja nova nakupovalna strategija pomagala pri tem, da ne zapravim preveč. Hkrati pa bom malenkost osvežila svojo garderobo.

Zaenkrat je dovolj o meni (čeprav upam, da ti je kakšen nasvet pri nakupovanju poletnih oblek za sezono 2020 pomagal). V zaključku ti povzemam še sedem največjih trendov poletnih oblek:

  • Črtaste obleke
  • Usnje
  • Napihnjeni rokavi
  • Sodobna folklora
  • Osemdeseta leta
  • Pike, pike in še enkrat pike
  • Potiski značilni za 60-a!