Embalaža za toplo hrano

Posode za shranjevanje živil

Živila shranjujemo na različne načine, zato imamo na voljo tudi različne embalaže. Vse je odvisno od tega, za kakšna živila gre in na kakšen način oziroma za koliko časa jih nameravamo shranjevati. Predvsem pri kratkotrajnem shranjevanju imamo na voljo veliko možnosti, recimo za pakiranje in enostavno prenašanje malice. Dolgotrajno shranjevanje moramo nekoliko bolj premišljeno načrtovati, v poštev pride prilagojena embalaža, ki je pripravljena prav na takšne naloge.

Embalaža za kratkotrajno shranjevanje

Kratkoročno shranjevanje hrane ni problem. Uporabimo lahko različne posode za shranjevanje živil, ki praviloma ponujajo dober učinek. Posebej izziv je lahko shranjevanje tople hrane, ki jo želimo zaužiti kasneje, ne da bi jo morali spet pogrevati. To nalogo dobro opravi embalaža za toplo hrano, ki je zelo priljubljena rešitev v takšnih primerih. Najbolj značilna je embalaža za toplo hrano, ki jo uporabljajo gostinci, ki opravljajo dostavo hrane, lahko pa najdemo tudi druge izdelke, ki jih lahko enostavno uporabimo za shranjevanje toplega obroka za malico ali kaj podobnega. 

V vsakem primeru so nam na voljo različne opcije, po katerih lahko pobrskamo. Za tople obroke je na voljo embalaža za toplo hrano, na primer embalaža iz stiropora, sicer pa za kratkotrajno shranjevanje lahko prav tako dobro poskrbi praktično vsaka posoda, ki je namenjena shranjevanju živil.

Embalaža za dolgotrajno shranjevanje

Če pakiramo ozimnico ali kakšna druga živila, pri katerih želimo ohraniti svežino več mesecev, običajne posode za shranjevanje živil ne pridejo v poštev. Posegamo po drugi opremi, ki pa ni nujno veliko dražja ali bolj kompleksna.

Pogosto se odločimo za vakumiranje, ki je povsem enostavno, potrebujemo le ustrezen aparat, za embalažo pa uporabimo plastične vrečke. Še nekaj več možnosti nam odpirajo prilagojene posode za shranjevanje živil z vakumiranjem, a pri tem potrebujemo tudi nekaj dodatne opreme. Vsekakor pa imamo tudi za dolgotrajno shranjevanje živil na voljo dobre rešitve.