Posteljna dekoracija

Posteljna dekoracija

Tudi spalnico je treba primerno okrasiti. Ker v tem prostoru običajno pazimo predvsem na funkcionalnost, je to lahko včasih težko doseči, saj nimamo veliko svobode. Ponuja pa kar nekaj opcij za dekoracijo sama posteljna oprema, s katero je možno doseči odlične učinke!

Velik potencial s tega vidika imajo predvsem pregrinjala. Pregrinjalo za posteljo 200×200 na primer ponuja veliko površino, ki bo s svojo podobo v trenutku popestrila cel prostor. Ker je na voljo široka paleta raznolikih pregrinjal, lahko do potankosti prilagodimo učinek, ki ga želimo doseči. Pregrinjalo za posteljo 200×200 je dovolj veliko, da lahko z njim povsem prekrijemo tudi večje postelje, kar je z vidika estetike idealno. Poleg tega so takšna pregrinjala na voljo v posebnih dekorativnih izvedbah, zato nismo omejeni le na posamezne barve ali barvne kombinacije. Čeprav je lahko idealna izbira že enobarvno pregrinjalo za posteljo 200×200, bo verjetno bolje izbrati kakšno pregrinjalo z ustreznim vzorcem ali celo poslikavo, ki lepo dopolnjuje prostor, v katerem bo pregrinjalo opravljalo svoje delo. 

Z veliko površino ponujajo pregrinjala največ možnosti za prilagoditev dekoracije, a veliko lahko dosežemo tudi na druge načine. Med razno dekorativno opremo izstopajo še okrasni vzglavniki, ki imajo prav to funkcijo, da popestrijo vizualno podobo prostora. Okrasni vzglavniki se na postelji zelo dobro obnesejo, a običajno niso primerni za uporabo med spanjem – bolje je uporabiti običajen vzglavnik, ki ponuja ustrezno oporo, okrasne izvedbe pa za ta čas prestaviti nekam drugam.

Ni pa nujno, da so okrasni vzglavniki povsem neuporabni, prav tako na drugi strani običajni vzglavniki niso nujno povsem brez estetske vrednosti. Pomislimo recimo na prevleke in estetsko dovršeno posteljnino, ki spet ponuja idealno priložnost za prilagoditev vtisa, ki ga naredi podoba sobe. Na ta način lahko tudi čisto običajen vzglavnik postane učinkovita dekoracija, ne da bi morali za to ogroziti njegovo funkcionalnost.