Prezračevalni sistem

Prezračevalni sistem za zmanjšanje vlažnosti stanovanja

Prezračevalni sistem nam omogočajo odlično prezračevanje bivalnih in delovnih prostorov. Vsaka stavba, ki se na novo gradi mora imeti vgrajen tudi prezračevalni sistem. Vsak nepoznavalec se lahko vpraša, zakaj je sploh potrebno prezračevati. Veliko ljudi se ne zaveda, da okna in vrata ne omogočajo primernega prezračevanja in zato je potrebno imeti dober prezračevalni sistem. 

Prezračevalni sistem postane potreben že takrat, ko se odločimo za zamenjavo oken. Če se odločimo za troslojna plastična okna se moramo zavedati, da takšna okna ne bodo v notranjost našega doma spustila nič zraka in zato se bo znotraj našega doma začela nabirati vlaga in plesen. To bomo opazili že zelo kmalu, saj bo zrak v prostorih zatohel in slab. 

Prezračevalni sistem nas bo rešil nastanka težavne plesni, ki resno ogroža zdravje ljudi. Plesen, ki se nabere na stenah začnemo kmalu vdihovati in tako se lahko hitro začnejo pojavljati resne zdravstvene težave. Zato je izredno pomembno, da smo pozorni na vse prostore in po vgradnji oken preverimo vsak kotiček, kjer bi lahko našli plesen. 

 

Rekuperacija je proces, ki omogoča ohranjanje primerne temperature zraka 

Rekuperacija je proces, do katerega pride v vsakemu dobremu prezračevalnemu sistemu. To je proces pri katerem se med menjavo zraka v prostoru. Svež zrak, ki pride iz mrzle zunanje okolice segreje s pomočjo zraka, ki ga sistem vleče ven iz našega doma. 

Rekuperacija je odličen izum za vse nove domove. Omogoča nam prezračevanje tudi takrat, ko je zunaj resnično mrzlo, saj s prezračevanjem hipe ne bomo hladili. Zrak, ki bo vstopil v prostor bo vsekakor malce hladnejši, kot tisti v notranjosti, a ne bo ledeno hladen. 

Rekuperacija nam bo tako omogočila svež zrak in dobro počutje, brez povzročanja visokih stroškov za ogrevanje. Ko je zima in so temperature nizke so polonice za ogrevanje hitro zelo visoke, zato si nihče ne želi hiše še dodatno hladiti.