Rozeta za dimnik

Rozeta za dimnik za lepši izgled

Rozeta za dimnik je končni okras, ki ga dodamo na vhod cevi v steno. Cev namreč poteka skozi luknjo, ki mora biti v neposredni bližini peči ali kamina. Če imamo v dnevnem prostoru postavljeno lepo kaminsko peč, moramo poskrbeti, da bo lepo izgledala tudi cev, ki bo peljala v dimnik. 

Rozeta za dimnik se običajno naroči po naročilu, saj se mora popolnoma prilegati cevi. Le tako bo lahko zakrila ve nepravilnosti, ki smo jih naredili pri vhodu v cev. Rozeta se običajno brez težav namesti in tudi odstrani, če je potrebno. Barvno se popolnoma prilagodi barvi cevi dimnika. Nekateri pa jo pobarvajo kar v belo, da deluje kot stena. 

Rozeta za dimnik ni drag element in jo bomo brez težav kupili v vsaki bolje založeni trgovini z gradbenim materialom. Seveda je najbolje, če nam rozeto priskrbi kar mojster, ki je postavljal celotno konstrukcijo peči in dimnika, saj bo on najbolje vedel, katera je primerna. 

Inox dimniki po akcijski ceni

Inox dimniki se pri določenih ponudnikih prodajajo tudi po akcijski ceni. Če smo pri iskanju novega dimnika malce bolj vztrajni, se nam bo zagotovo posrečilo in boo našli ponudnika, ki ima v tistem trenutku organizirano akcijo. Na ta način si bomo naš nov dimnik iz inox-a privoščili po znižani akcijski ceni. To nam bo lahko prineslo tudi 20 odstotni popust, kar pa se bo na končni ceni kar lepo poznalo. 

Inox dimniki so izredno enostavni za namestitev in so izredno kvalitetni ter odporni na vse pojave, ki lahko ogrozijo delovanje dimnika. Ravno zato se zelo pogosto uporabljajo in jih imajo kupci najraje. Čeprav nekatere moti bleščeč sijaj, ki ga le stežka spregledamo, so odlični. 

Inox dimniki so tudi izjemno lahki, kar pomeni, da med vgradnjo ne bomo imeli večjih težav z nameščanjem in dvigovanjem elementov.