Servis traktorjev

Servis traktorjev poskrbi za hitro in učinkovito popravilo

Traktorji so pomemben element kmetijske mehanizacije, ki so v najvišji sezoni kmetijskih opravil izjemno obremenjeni. Kmetje jih uporabljajo praktično v vseh fazah pridelave pridelka, od priprave zemlje, setve, okopavanja in tudi spravila pridelka. Za vsakega kmeta je zato brezhiben traktor nujno potreben, v primeru okvare pa je hiter in kakovosten servis traktorje lahko ključnega pomena za dobro letino.

Mnogo kmetijskih opravil je odvisnih od vremena ali pa faze rasti pridelka, zato si v določenih situacijah enostavno ne moremo privoščiti, da bi delo na kmetiji popolnoma obstalo. To pa se lahko hitro zgodi v primeru okvare traktorja. Takrat je pomembno, da poiščemo odziven servis traktorjev, ki ima po možnosti rezervne dele vedno na zalogi, zato je večja verjetnost, da bo servis hiter in učinkovit. Nikakor pa ne pozabite še na možnost popravila na terenu, ki vas lahko reši tudi v najbolj neprijetnih situacijah.

Popravilo kardanov naj bo hitro in kvalitetno

Kardani so pomemben povezovalni element med traktorjem in vsemi delovnimi stroji, ki zahtevajo krožno gibanje, kot so na primer, nakladalke, balirke, prekopalniki, mulčerji in še mnogo drugih. Kadar so priklopljeni na traktor, so kardani verjetno tudi najbolj obremenjen del, saj poskrbijo tudi za nemoten prenos moči s traktorja na delovni stroj, pri tem pa se ustvarjajo lahko zelo velike sile. Za nemoteno delo je ključnega pomena, da nam je v primeru okvare popravilo kardanov čim bolj dostopno.

Ker so številna opravila na kmetiji odvisna od vremena in faze rasti pridelka, si ne moremo privoščiti, da kardani zatajijo ravno takrat, ko jih najbolj potrebujemo. Zato je pomembno, da redno preverimo njihovo delovanje, saj tako lahko pravočasno odkrijemo okvaro in poskrbimo, da je popravilo kardanov opravljeno do takrat, ko jih dejansko potrebujemo. Če pa nas okvara le preseneti, potem je pomembno, da poiščemo ponudnika, ki delo opravi hitro in kvalitetno.