Siliranje

Siliranje s pomočjo folije

Siliranje je bistvenega pomena za vsakega kmeta. Kdor se ne ukvarja s kmetijstvom, se ne zaveda, da si mora kmet pripraviti hrano s katero bo kvalitetno in dobro krmil svojo živino skozi celotno hladno obdobje, ko je ne more spustiti na pašnike. Zato navadno travo po košnji silira s pomočjo folije.

Siliranje s pomočjo folije ni ravno ekološko, saj se pri tem porabi ogromno plastike, ki jo po koncu uporabe kmetje enostavno zavržejo. Ravno zato je bistvenega pomena, da se kmetje odločajo tudi za drugačne možnosti, kot je na primer izdelava koritastega silosa, ki ga kmet pripravi s pomočjo montažnih betonskih plošč.

Siliranje je na tak način tudi okolju bolj prijazno. Betonske plošče lahko po končani uporabi silosa, brez težav razstavimo ter spravimo do naslednje uporabe silosa. Betonske plošče so med seboj povezane s kovinskimi zagozdami, ki fiksno držijo celotno konstrukcijo. Plošče so postavljene na zemeljski nasip, ki kasneje omogoča odlično odtekanje deževnice ter ostale vode. Zemeljski nasip prinaša tudi ostale prednosti kot je ta, da lahko po silosu brez težav hodimo, kar je koristno pri polnjenju ter pokrivanju celotne konstrukcije.

Hlevski ventilator po ugodni ceni

Hlevski ventilator je bistven del vsakega hleva, saj kmetu omogoča dovajanje svežega zraka v notranjost hleva. Poleg tega pa poskrbi tudi za odvajanje slabega zraka ven iz prostora. Zrak je bistvenega pomena pri dobri, kvalitetni in zdravi reji živine. Če želimo, da je naše govedo zadovoljno, mu moramo omogočiti karseda najboljše hlevske pogoje.

Hlevski ventilator lahko namestimo tudi na strop hleva, kjer bo s stalnim delovanje mešal zrak in pripomogel pri vzdrževanju zračnega prostora. Ker imajo kmetje vedno na grbi veliko inšpektorjev, si prizadevajo za čisti in skrbno vzdrževan hlevski prostor.

Hlevski ventilator kmetu omogoča ohranjanje svežine, ki jo živina nujno potrebuje za zdrav razvoj. Seveda pa je bistvenega pomena, da s7živino tudi izpustimo iz hleva, če je to mogoče.