Spletna tiskarna

Široka ponudba spletnih tiskarjev

Spletna tiskarna je lahko zelo dobrodošla rešitev, če želimo kaj na hitro natisniti in ne moremo obiskati prave tiskarne. Lahko pa te storitve izkoristimo tudi za nekatere druge projekte, če je seveda na drugi strani spletnega vmesnika profesionalna tiskarna, ki to omogoča. V tem primeru se lahko lotimo tudi kakšnih zahtevnejših tiskarskih opravil.

Nekatere profesionalne tiskarne imajo zelo dobro pripravljene programe za naročilo tiskovin. Predvsem te uporabljamo za tiskanje fotografij, pa tudi za razne druge tiskovine, recimo vizitke. Tisk takšnih motivov je zelo enostaven, tako da lahko spletna tiskarna brez težav ugodi vsem zahtevam naročnika – pri fotografijah recimo izberemo datoteke, ki jih želimo natisniti, nato določimo le še dimenzije in morda izberemo še mat ali sijajno površino. S tem smo že opravili z vsemi potrebnimi odločitvami in naročilo gre lahko v izdelavo. Preko spletnega vmesnika je takšno naročilo povsem enostavno in prinaša mnoge prednosti tako za naročnika kot za tiskarno.

A ponudba je še bistveno širša, saj je možno preko spleta naročiti tudi mnoge druge tiskovine. V nekaterih primerih lahko pričakujemo veliko mero prilagodljivosti, če je spletni sistem dobro narejen. Tako je recimo možno neposredno oblikovanje motivov in prilagajanje različnih lastnosti tiskovine. Izbiramo lahko med raznimi materiali, prilagodimo lahko tudi izrez, na voljo je še perforacija ali kakšna druga vrsta obdelave. Pomembno je, da pri tem natančno sledimo načrtu, da bo rezultat kar najboljši. Perforacija je lahko zelo učinkovita za različne tiskovine, a mora biti seveda izvedena tam, kjer je to predvideno. Če spletni sistem to omogoča, lahko takšno rešitev povsem enostavno pripravimo, možno pa je, da bo treba za takšne opcije stopiti v kontakt s samim izvajalcem. V neposrednem stiku s tiskarno ne bo težav z načrtovanjem rešitev, kakršna je perforacija, prav tako lahko pričakujemo nekaj več prilagodljivosti pri drugih storitvah, a že spletna tiskarna lahko v mnogih primerih ponudi popolno zadovoljstvo.