Strešna kritina

Strešna kritina za dobro toplotno izolacijo

Strešna kritina ima seveda tudi vlogo izolatorja. Ravno zato moramo biti pri izbiri svoje nove strešne kritine izredno pazljivi in zahtevni. Preden se odločimo za nakup, se moramo dobro pozanimati ter preveriti, ali je proizvajalec resnično vreden zaupanja ali ne. Streha nas namreč brani pred vdorom vode, hkrati pa mora imeti tudi dobro izolativno funkcijo.

Strešna kritina, ki bo odlično narejena, nam bo torej nudila tudi toplotno in zvočno izolacijo. To pride v poštev predvsem tistim, ki živijo v mansardnem stanovanju. V takih primerih nam je streha še zlasti pomembna, saj nam v nasprotnem primeru skoznjo lahko uhaja vsa toplota iz stanovanja. To pa nam znatno poveča kurilne stroške.

Strešna kritina mora torej nujno imeti tudi sloj mineralne volne na spodnji strani, saj nas takpna posebna volna ščiti in toplotno varuje. Tako bomo po menjavi stare strešne kritine takoj opazili, kako občutno se nam bo zmanjšal račun za gretje oziroma koliko manj drvi bomo potrebovali skozi celotno kurilno sezono.

Salamander okna najlepšega designa

Salamander okna so izjemno kakovostna in elegantna. Vsakdo, ki si želi v svoj dom vnesti eleganco nemškega proizvajalca, si mora omisliti takšna okna. Njihove ravne linije bodo očarale vsakogar. Njihova izdelava je vrhunska in dovršena. Pohvalijo se lahko z dolgoletno tradicijo, ki je proizvajalcu dala veliko uporabnih izkušenj pri izdelovanju oken.

Salamander okna so energijsko izjemno učinkovita, in bodo vsak dom branila pred vdorom mrzlega zimskega zraka. Preprečevala pa bodo tudi uhajanje toplote iz stanovanja. Poletne času pa bodo skrbela za ohranjanje hladnih in svežih prostorov. Tako nam ob vstopu v stanovanje, ne bo potrebno vklapljati klime, saj bodo vsi prostori prijetno sveži.

Salamander okna imajo kar 5 komorni profil, ki omogoča najboljšo zvočno izolacijo na slovenskem trgu. K temu pripomorejo tudi tesnila, ki še dodatno varujejo naš dom.