Skeletne hiše

Strokovnjaki za gradnjo hiš

Če nameravamo v hiši brezskrbno živeti skozi dolga leta oziroma kar desetletja, se splača že v izhodišču veliko pozornosti nameniti izdelavi zgradbe. Seveda imamo pri tem celo vrsto skrbi, predvsem mnoge pomembne odločitve. Že to, iz katerih materialov bi hišo zgradili, lahko povzroči veliko preglavic, še več pa jih nastane, ko se lotimo iskanja primernega izvajalca.

Lesene hiše

Posebej ključne so te odločitve, če nameravamo hišo zgraditi pretežno iz lesa. Dober učinek lahko ponudi le zanesljivo in izkušeno tesarstvo, ki ima na voljo tudi kakovosten material. Lesene hiše so v zadnjem času precej priljubljene, s tem je tudi veliko ponudbe med raznimi izvajalci. Ti običajno nudijo skeletne hiše, ki bodo hitro zgrajene in kmalu vseljive, imajo pa tudi mnoge druge prednosti. A kljub temu, da gre za relativno enostavno konstrukcijo in je dela s samo gradnjo manj, je projekt še vedno zelo zahteven in obsežen, tako da ga lahko prevzame le zanesljivo tesarstvo

Skeletne hiše zahtevajo kar nekaj spretnosti pri načrtovanju in oblikovanju lesenih elementov, saj je iz lesa običajno izdelana tudi ključna nosilna konstrukcija objekta. To je konstrukcija, ki odloča o nosilnosti in vzdržljivosti objekta, zato si ne moremo privoščiti kakšnih kompromisov. Izkušeno tesarstvo lahko zagotovi strokovno izvedbo, poleg tega ima na razpolago kakovosten lepljen les, ki je kot nalašč za uporabo v takšnih primerih. S takšnim izhodiščem je gradnja skeletne hiše lahko res dokaj hitra in v končni fazi zelo uspešna, na dolgi rok pa domovanje ponudi najboljšo možno izkušnjo vsem stanovalcem.

Za gradnjo hiše je treba seveda izbrati izvajalca, ki mu lahko zaupamo. Še posebej pri lesenih hišah pridejo do izraza različne odlike, ki jih ne moremo vedno takoj prepoznati. Ker pa so skeletne hiše izdelane hitro, ni veliko časa za odločanje. Dober partner je ključnega pomena, splača se investirati tudi nekaj več denarja za brezhibno opravljeno delo.