Projektor

Stroški za hišni kino

Vstopnica za kino stane le kakšnih pet evrov, ponuja pa izvrstno vzdušje in posebno izkušnjo. To je zelo ugodna ponudba, a vseeno si obisk kina privoščimo le občasno. Mnogi si zato zaželijo, da bi lahko v kinu uživali kar vsak dan, prava rešitev za to pa je hišni kino. Ta bo sicer stal nekoliko več kot pet evrov, vsekakor pa je pametno o stroških premisliti že vnaprej. Koliko bo torej tak projekt stal?

Vse je odvisno od tega, kako zahtevni smo pri izbiri opreme. Čisto možno je, da bo že sam projektor stal preko tisoč evrov, je pa res, da je prav ta komponenta tista, ki prinaša glavnino stroškov. Naprava je v osrčju domačega kino sistema, zato mora biti za svoje delo optimalno pripravljena. Nobena druga naprava kot projektor kino vzdušja ne more zagotoviti, torej je smiselno največ denarja vložiti v to napravo. Lahko sicer izberemo izdelek že za kakšnih 400 ali 500 evrov, a s tem pridobimo le osnovno kakovost slike in le malo dodatnih funkcionalnosti. Bolje bo pobrskati po nekoliko višjem cenovnem razredu, za slabih tisoč evrov že dobimo projektor, ki bo zmogel predvajati vsebine v polni HD ločljivosti.

Treba pa je upoštevati, da bo projektor kino le omogočil, ne bo pa zagotovil popolne izkušnje – potrebujemo še kar nekaj drugih komponent, ki so sicer cenejše, a prav tako prinašajo določene stroške. Druga pomembna komponenta je gotovo projekcijsko platno, ki že v najcenejših različicah stane kakšnih 50 evrov, dražji izdelki, ki ponujajo bistveno več udobja in boljšo sliko, pa bodo stali tudi več sto evrov.

Tudi platno in projektor kino vzdušja še ne zagotavljata, saj bo treba uporabiti še ustrezen predvajalnik, ne smemo pa pozabiti na ozvočenje. Ta dva sistema prav tako lahko prinašata znatne stroške, pravzaprav ravno ta kombinacija po ceni lahko doseže projektor.