talne keramične ploščice

Talne keramične ploščice so primerne za celo vrsto prostorov

Najpogosteje ljudje ko jim omeniš ploščice pomislijo na kopalnico, kar pa ni presenetljivo glede na to, da se dejansko ploščice v domovih najpogosteje nahajajo v kopalnicah in v straniščih, če je to v domu ločeno. Kljub temu pa so lahko talne keramične ploščice prisotne v prav vsakem prostoru, skoraj da brez pravil, razen seveda tega, da po navadi želimo, da prostor izgleda kar se da dobro.

Največkrat se talne keramične ploščice nameščajo v prostore, kjer je prisotne veliko vlage in sicer na ta seznam zaradi te karakteristike pogosto pridejo pralnica in včasih predsoba. Mnogi se odločajo tudi za to, da bo njihova kotlovnica ali shramba prekrita s keramičnim podom. Vse te odločitve pomenijo, da so ti prostori veliko bolje pripravljeni na to, da se polije voda, ali da nekdo vstopi v dom z umazanimi čevlji. Najboljša lastnost, ki jo imajo talne keramične ploščice je ravno to, da jih lahko preprosto pobrišemo in že uživamo v čistem ambientu.

Najbolj popularne kopalniške ploščice pa v zadnjem času nekako doživljajo renesanso. Verjetno se vsi spomnimo tistih majhnih kopalniških ploščic, ki smo jih vajeni v starejših kopalnicah, po možnosti v modrih ali sivih odtenkih, tudi rjava je včasih bila kar popularna. Zdaj se vse skupaj nekoliko spreminja in sicer kopalniške ploščice postajajo vedno večje in večje, prav tako pa se nekoliko svetlijo v tonih. Največ ljudi se sedaj odloča za to, da ali namestijo svetle bele ali krem ploščice, na stenah pa drugačno komplementarno ali kontrastno barvo, ki poskrbi, da kopalniške ploščice zares izgledajo kot premišljen arhitekturni detajl in ne samo neka nujnost, ki se namešča na stene kopalnic. Prav tako pa lahko ploščice popolnoma transformirajo vsak prostor, kamor jih položimo, tako da je pomembno, da izberemo ravno pravo barvo in velikost.