Toplotne črpalke cenik

Toplotne črpalke cenik poiščite kar preko svetovnega spleta

Danes najbolj prepoznana razlika med posameznimi toplotnimi črpalkami je zagotovo vir okoliške toplote. Verjetno je že vsak od vas slišal, da se na tržišču pojavljajo toplotne črpalke voda-voda, zrak-voda ali pa zemlja-voda. Med seboj se razlikujejo po tem, kateri zunanji vir toplote izkoriščajo. Prav tako pa je to dejavnik, ki vpliva tudi na ceno toplotne črpalke. Cena tovrstnih ogrevalnih naprav lahko pred samim nakupom poiščete kar preko svetovnega spleta.

 

Ko boste v iskalni niz vtipkali toplotne črpalke cena, boste bili verjetno presenečeni nad celotno ponudbo toplotnih črpalk. Ta je resnično izjemno pestra, zato si boste morali vzeti kar nekaj časa, da jo boste temeljito pregledali. Vsekakor ne bo odveč, če s pomočjo kontaktnih podatkov pošljete tudi povpraševanje, saj se lahko ponudba lahko bistveno razlikuje od tiste na spletu. Izbrani ponudnik si situacijo ogled na licu mesta, vam primerno svetuje in vam šele nato pošlje končno ponudbo.

 

Visokotemperaturna toplotna črpalka omogoča segrevanje vode pri višjih temperaturah

 

Ko se odločamo za nakup toplotne črpalke, je pomembno, da izberemo za nas najbolj primerno toplotno črpalko, pri čemer je izbira odvisna tudi od tega, ali gre za novogradnjo ali pa zgolj renovacijo obstoječega ogrevalnega sistema. V splošnem velja, da v primeru, če je v objektu talni razvod ogrevanja, zadostuje nizko temperaturni režim ogrevanja, v primeru radiatorjev pa pride v poštev visokotemperaturna toplotna črpalka.

Kot že samo ime pove, visokotemperaturna toplotna črpalka omogoča segrevanje vode pri višjih temperaturah, kar pa še ne pomeni, da je njen izkoristek večji napram nizkotemperaturnim toplotnim črpalkam. Bolj kot to, pa je pomembna razlika v tem, da ima večina visokotemperaturnih toplotnih črpalk le en kompresor, kar je lahko omejitveni dejavnik pri nizkih zunanjih temperaturah, saj takrat visokotemperaturna toplotna črpalka deluje pod velikimi obremenitvami. Vsekakor se je potrebno pred nakupom posvetovati s strokovnjakom, ki vam bo glede na dano situacijo najbolj primerno svetoval.