Odstranitev DPF filtra

Veliko voznikov se odloči za odstranitev DPF filtra

Postopek odstranitve sistema DPF je na prvi pogled zelo enostaven. Vsekakor pa je dobro, da za odstranitev DPF filtra obiščemo servis Strajnar, kjer nam bodo pri tem pomagali. 

Če želimo uspešno opraviti odstranitev DPF filtra, bomo morali v celoti odstraniti filter in senzorje, ki sestavljajo celoten filter. Ko je odstranitev končana, je potrebno namestiti običajni izpušni sistem, ki je seveda slabši a veliko manj zahteven. 

Pazite na težave

Odstranitev DPF filtra pa lahko avtomobilu prinese precej težav. Z odstranitvijo se lahko začnejo kazati težave v elektroniki sistema, saj računalnik v avtomobilu zaznava, da je v filtru določena napaka. 

Tudi zato je pomembno, da odstranitev DPF filtra opravi strokovnjak, ki bo vedel vse o nadaljnjih postopkih upravljanja avtomobila. 

Okoljevarstveniki poudarjajo pomen filtra trdih delcev

Vsakdo, ki ima v lasti avtomobil, bi se moral zavedati, kako obremenjujoče je njegovo vozilo za okolje in za ozračje. Zrak, ki ga dihamo lahko hitro postane onesnažen, česar ne bomo niti opazili, saj bomo preveč obremenjeni z lastnimi obremenitvami in težavami. Filter trdih delcev tako med vožnjo skrbi, da se vanj ujamejo vse škodljive saje in tako ohranja bolj čist zrak. 

Če se nam filter trdih delcev pokvari ali ne deluje dobro, ker se ni uspel regenerirati, lahko začne povzročati več škode kot koristi. To je pogosto predvsem pri tistih avtomobilih, ki se jih uporablja le za vožnjo po mestu oziroma se z njimi opravljajo le krajše vožnje. 

Kaj potrebuje filter trdih delcev za dobro delovanje?

Če želimo, da bo naš filter trdih delcev dobro deloval, je pametno, da avtomobil vsaj parkrat na teden peljemo na malce daljšo vožnjo. Tako mu bomo dali možnost, da se bo po vožnji uspešno regeneriral. 

Težava krajših voženj je predvsem v temu, da pri krajših razdaljah filter trdih delcev ne more doseči želenih visokih temperatur.