Tuš kad

Vgradnja večje kopalniške opreme

V kopalnici uporabljamo različne večje kose opreme, ki jih moramo premišljeno vgraditi. Kar nekaj premislekov nas čaka, preden bomo uspeli to opremo trajno namestiti na svoje mesto. Veliko teh težav nastane pri kakšni renovaciji ali nadgradnji, pa tudi pri gradnji moramo takoj pomisliti na mnoge detajle.

Prvo moramo pomisliti že na napeljave, ki omogočajo normalno delovanje kopalniške opreme. Pomislimo na vodovod in kanalizacijo, električno omrežje, toplovodni sistem za ogrevanje, zračenje … Vse to je treba urediti še preden začnemo polagati keramične ploščice oziroma vgrajevati drugo opremo. A seveda je napeljava inštalacij in vgradnja opreme odvisna od razpoložljivih povezav, zato je treba imeti pravočasno v mislih kar se da dobro razdelan načrt. Tako lahko brez skrbi vgradimo tudi večje kose kopalniške opreme, položimo keramične ploščice in vse skupaj dopolnimo z vgradnjo manjših elementov opreme v kopalnico.

Vgradna oprema v kopalnici

Nekatere kose opreme je treba vzidati v prostor. To je predvsem kopalna ali tuš kad, čeprav imamo seveda na voljo tudi samostojne izvedbe, ki jih enostavno postavimo v prostor. Poleg tega je tuš kad lahko zelo elegantna in enostavna za vgradnjo, kar sicer ni pravilo, a v mnogih moderno opremljenih kopalnicah so te rešitve zelo priljubljene.

Vnaprej moramo predvideti prostor za vgradnjo takšne opreme. Tuš kad je lahko precej minimalistična in ne zahteva posebnih prilagoditev, le dovolj prostora moramo imeti. Večja kopalna kad pa zahteva gradbena dela, saj jo vzidamo v svoj kotiček, namestimo tudi keramične ploščice in prilagodimo drugo opremo. Dosežemo lahko zelo dober učinek, a moramo to pravočasno načrtovati vnaprej. 

Za dober končni rezultat je treba torej upoštevati zahteve, ki jih postavljajo večji kosi kopalniške opreme. Pri novogradnjah to ni tak problem, saj smo precej fleksibilni, bomo pa morda naleteli na kakšne omejitve, če se lotimo renovacije obstoječe kopalnice in nadgradnje stare opreme.