Letne pnevmatike akcija

Vožnja v ugodnih razmerah

Veliko pozornosti posvečamo vožnji v zahtevnih razmerah, predvsem seveda v zimskem času, ko se soočamo z izzivi, kot so poledica, snežni meteži in nizke temperature. V poštev pridejo vrhunske zimske gume in prilagojena vožnja. S tem pa včasih dobimo občutek, da v letnem času vožnja ne zahteva posebne pozornosti, prav tako se ne posvečamo toliko izbiri gum. Pogosto je glavni argument za letne pnevmatike akcija ali nizka cena, o drugih lastnostih pa ne razmišljamo dovolj.

Tudi v ugodnih razmerah je treba voziti po pameti, poleg tega veliko šteje tudi preventiva. Opremimo se z dobrimi gumami, poskrbimo pa tudi za to, da imamo dobro rešitev v primeru težav. To ponuja hitri servis, ki bo kar na cesti rešil mnoge zaplete z vozilom. Hitri servis ponujajo vsi večji avtomobilski servisi, ta opcija pa je na voljo tudi pri nekaterih drugih ponudnikih, tudi v sklopu zavarovanj.

Letne pnevmatike

Kaj je treba vedeti pri izbiri letnih gum? Pomembno je predvsem to, da nas ne zavede za letne pnevmatike akcija ali privlačna nizka cena. Ne odločamo se le na podlagi stroškov, temveč ugotovimo, kakšne lastnosti imajo različne gume in kakšne prednosti lahko pri teh koristimo. Ni vseeno, kako se odločimo. Tudi v ugodnih razmerah se namreč pokažejo razlike med modeli letnih gum. Kažejo se v vodljivosti vozila in varnosti vožnje, še posebej pa v življenjski dobi pnevmatik in nenazadnje tudi v porabi goriva, ki na dolgih poteh v poletnem času ni zanemarljiva. Za letne pnevmatike akcija seveda lahko prinese ugodnejšo ceno, a naj ne bo edini razlog za nakup. Utegne se zgoditi, da nas bodo slabe cenene gume pustile na cedilu kar med vožnjo – v tem primeru tudi hitri servis ne bo mogel veliko pomagati, treba bo pnevmatike nadomestiti z novimi, po možnosti seveda kvalitetnejšimi gumami, ki se bodo bolje obnesle.