Vzajemna zavarovanje tujina

Vzajemna zavarovanje tujina ima številne prednosti

Potovanje v tujino vedno s seboj prinaša določene skrbi, ki so povezane s samim potekom potovanja, če pa moramo k temu dodati še možnosti nezgode ali bolezni, postanejo te skrbi še toliko večje. Res je, da ima večina od nas urejeno evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, a se je potrebno zavedati, da ta ne krije marsikaterega stroška zdravstvenih storitev. Zato pa dobite mnogo več prednosti in kritja, če sklenete eno od zavarovanj za tujino, kot je na primer Vzajemna zavarovanje tujina.

Ta vam zagotavlja številne prednosti, kot so na primer 24-urna zdravniška asistenca, nujna medicinska pomoč, nujni prevozi in tudi odvetniške storitve. Vzajemna zavarovanje tujina vam je na voljo tudi v različnih paketih, pri čemer je odločilnega pomena, za kakšno zavarovalno vsoto se želite zavarovati in kako pogosto potujete v tujino. Ne pozabite, da so cene zdravstvenih storitev v različnih delih sveta različno visoke, zato pričakujte tudi različne stroške zdravljenja.

Dodatno zdravstveno zavarovanje se zagotovo splača

Ko se prvič zaposlite, je eden prvih korakov za brezskrbno prihodnost in večjo varnost sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Če se želite izogniti čakalni dobi, potem imate za to en mesec časa, v primeru, da se zanj ne odločite, pa s tem na eni strani tvegate velike stroške zdravljenja in na drugi strani kazni, ki ji pravimo doplačilo na premijo. Če sledite vsem časovnim rokom, potem je dodatno zdravstveno zavarovanje pri vseh zavarovalnicah enako.

In kaj se zgodi, če določeno obdobje niste plačevali premije dodatnega zdravstvenega zavarovanja? V tem primeru je zavarovalnica upravičena, da vam zviša premijo za 3 % za vsako leto nezavarovanosti. Če vse to pretehtamo, potem lahko ugotovimo, da je dopolnilno zdravstveno zavarovanje nujno potrebno, saj se nam nezavarovanost nikakor ne splača. Če tega niste počeli, ko ste bili mladi, boste v pozni starosti morali tako ali drugače plačevati vse za nazaj.