Lasersko rezanje

Za lasersko rezanje kovine potrebujete kvaliteten laser

Lasersko rezanje je postopek oziroma tehnika, ki za rezanje pločevine ali cevi uporablja laser, ki predstavlja glavno orodje za razrez. Laser je voden popolnoma robotsko in uporabniku omogoča izredno natančne reze. Laser reže z visoko natančnosti s pomočjo usmerjenih šob. 

Pri rezanju ni nekakšnega mehanskega pritiska in stika z materialom, kar uporabniku omogoča še boljše rezultate. Z natančnim zrcalnim sistemom in fokusno lečo je svetlobni žarek usmerjen proti rezalni glavi stroja. Ko pride v stik s površino kose, ga segreva, dokler se ne stopi ali dokler ne izhlapi. Lasersko rezanje se nadaljuje tako, da žarek sledi izbrani silhueti in ločuje material ter tako ustvarja natančne reze. 

Katere parametre je potrebno upoštevati?

Lasersko rezanje ima različne spremenljivke, ki vplivajo na postopek in končni rezultat. Položaj in premer žarišča, ki bo določil intenzivnost žarka in obliko reza. Moč laserja: določiti je potrebno energijo na površino in premagati točko, ko se material začne topiti. 

Premer šobe: oblika in količina curka plina sta odvisna od tega pomembnega parametra za lasersko rezanje. Način delovanja: omogoča nadzor, ali se laser neprekinjeno ali impulzno nanaša na del.

Kako uspešno zamenjati elektro omarico

Tudi elektro omara od časa do časa potrebuje prenovo. Če živite v starejši hiši je pametno, da preverite stanje vaše elektro omarice, saj se z leti lahko marsikaj uniči. Če želite biti znotraj svojega doma varni, je torej izredno priporočljivo, da omarice menjate, če opazite, da so varovalke in žice zastarele. 

Če imate izkušnje z delom z elektriko, se menjave lahko lotite tudi sami. Elektro omara se namreč zamenja na dokaj preprost način. Le poznati morate pravilne prijeme.

Kupite novo in jo namestite

Stara elektro omara se bo seveda morala najprej odstraniti in šele nato boste lahko namestili novo. Preden jo boste odstranili pa ne pozabite, da morate najprej odklopiti elektriko, da preprečite poškodbe.